merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Säkerhetssamordnare/allmänutredare

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala är mycket attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Vi bygger aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och natur. Ta chansen att uppleva och utvecklas med Knivsta kommun - där framtiden bor.ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en säkerhetssamordnare/allmänutredare som under ett år stärker upp kommunens säkerhetsarbete (50 %) samt genomför kvalificerade utredningar och andra uppdrag i rollen som allmänutredare (50 %). Tjänsten är placerad i stabsgruppen centralt i kommunledningskontoret tillsammans med befattningar med angränsande eller till viss del överlappande ansvarsområden.

Som säkerhetssamordnare har du det övergripande ansvaret för att tillsammans med kommunledning och andra funktioner driva och utveckla kommunens säkerhetsarbete i enlighet med lagar och förordningar.

Fokus i arbetsuppgifterna varierar över tid, beroende på samhällets utveckling samt genomförda risk- och sårbarhetsanalyser. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att;
- samordna kommunens interna säkerhetsarbete
- samordna det systematiska brandskyddsarbetet i kommunhuset
- delta i arbete kring valsäkerhet
- samverka med aktuella aktörer, exempelvis polis och räddningstjänst
- stödja och bistå i delar av kommunens beredskapsarbete.

I egenskap av utredare tar du fram underlag för politiska beslut samt medverkar i eller leder analys- och utredningsuppdrag. Det kan även bli aktuellt att delta i vissa kommunövergripande projekt.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna som allmänutredare är att;
- bedriva utredningsarbete, både kvalificerade utredningar och mindre omfattande utredningar
- att besvara övergripande remisser, inkomna motioner och medborgarförslag
- söka och sammanställa information inom flera olika typer av uppdrag
- stödja i processer kring planering och uppföljning.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning, gärna med inriktning mot säkerhet/beredskap eller annan likvärdig utbildning som vi bedömer lämplig för tjänsten. Vi ser gärna att du har verksamhetskännedom från kommunal verksamhet och arbete i politiskt styrd organisation.

Du som söker bör vara en lagspelare som ser fördelen med att utveckla arbetsområdet tillsammans med andra. Tjänsten kräver att du tänker långsiktigt strategiskt och arbetar systematiskt samtidigt som du lätt måste kunna ställa om och prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du bör vara analytisk och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är lyhörd och initiativrik samt kan arbeta självständigt så väl som i grupp. En viktig egenskap är din förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du har gott omdöme, är välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är självklart att du blir en god företrädare för Knivsta kommun. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass kommer sedvanlig säkerhetsprövning och registerkontroll att utföras vid eventuell anställning.

ÖVRIGT
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på
0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen. Facklig kontakt nås via kommunens hemsida, rubriken "Lediga jobb".

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2019 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se