merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Studie- och yrkesvägledare

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsfrågor inom Göteborgs Stad är samlade i en gemensam förvaltning under Nämnden för arbetsmarknad och vuxenutbildning. Hos oss arbetar cirka 220 medarbetare med att stärka människors kompentens och drivkraft genom utbildning och/eller genom att matcha deras kunnande och talanger mot nya möjligheter på arbetsmarknaden. Vårt uppdrag bidrar till en förbättrad integration i staden samt spelar en central roll i stadens arbete för social hållbarhet.

ARBETSUPPGIFTER
På Göteborgs Stads studie- och yrkesvägledning för vuxna arbetar idag ca 50 medarbetare för att tillsammans underlätta göteborgarens inträde på arbetsmarknaden, främja ett livslångt lärande, motverka utanförskap, bryta den könsuppdelade arbetsmarknaden och förbättra utrikes föddas ställning på arbetsmarknaden. Vill du bli en av oss?

Som studie- och yrkesvägledare hos oss jobbar du med att motivera, inspirera och coacha vuxna göteborgare. Du ger dem karriärvägledning och information om olika utbildnings- och yrkesmöjligheter. Din primära arbetsplats kommer att vara i våra lokaler på Rosenlundsplatsen i centrala Göteborg, där du tar emot vuxna som vill ha studie- och yrkesvägledning. Du kommer också finnas på plats för elever ute på deras skolor och/eller delta i någon av stadens arbetsmarknads- och etableringsprojekt för att aktivt söka upp och motivera människor. Du gillar därför ett arbete med högt tempo där du får chans att möta många olika människor och där varje dag är unik.

Vi arbetar med ständig utveckling utifrån ett processorienterat arbetssätt där du är viktig för att skapa den verksamhet vi vill ha idag och imorgon! Hos oss får du chefer och kollegor som brinner för att göra skillnad och för att göra Göteborg till en bättre stad för alla. Vi ger dig ett bra stöd som nyanställd med en mentor och en gedigen introduktion under den första tiden hos oss. Du får vara med på en spännande resa i utformandet av Sveriges största vägledning för vuxna.


KVALIFIKATIONER
Vi tror att nyckeln till framgång är att du är utbildad studie- och yrkesvägledare och brinner för vårt uppdrag. Uppdraget ställer även krav på att du arbetar utifrån ett coachande förhållningssätt med ett tydligt normkreativt likabehandlingsperspektiv.

Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från studie och yrkesvägledning samt erfarenhet av e-vägledning och textbaserad vägledning. Det är också mycket meriterande om du arbetat med arbetsmarknads- och utbildningsfrågor, med företags- och branschkontakter samt om du är flerspråkig utöver svenska och engelska.

Som person är du lyhörd och har ett serviceinriktat och professionellt bemötande. Du har lätt för att bygga förtroendefulla relationer och ser möjligheter i möten. Du tycker det är självklart att dela med dig av idéer och erfarenheter till dina kollegor och är känd för att ha en särskilt god förmåga att samarbeta. För att trivas i uppdraget ska du vara flexibel och se möjligheter i förändringar samt kunna anpassa ditt arbetssätt utifrån verksamhetens behov för att möta sökanden på bästa sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2019 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se