merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Vik Brandman i Boden, Kiruna, Luleå och Piteå

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Räddningstjänsterna i Norrbottens län bedriver gränslös samverkan. Vårt mål är att minimera antalet olyckor och dess konsekvenser och därför planerar och organiserar vi vår verksamhet så att räddningsinsatser kan påbörjas så snabbt som möjligt och genomföras på ett effektivt sätt oavsett kommungränser.

Boden, Kiruna, Luleå och Piteå kommuns räddningstjänst söker nu ca.10 brandmän som kan jobba sommaren 2019 när vår ordinarie personal har semester. Du kommer att ingå i ett arbetslag där vi hjälps åt att nå våra mål. Vårt arbetsklimat präglas av humor, glädje, engagemang, och stimulans.

ARBETSUPPGIFTER
Efter introduktionsutbildning jobbar du som vikarierande brandman, skiftgång i utryckningsstyrka. Du deltar i arbetsuppgifter som drift- och underhåll av fordon, lokaler, medverkar vid intern och extern utbildningsverksamhet, information till kommunmedborgare samt förbereder dig med övningar för räddningstjänstuppdrag. Dagtidtjänstgöring kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Grundkrav för anställningen är att du har slutbetyg från gymnasium med och relevant yrkeserfarenhet. Vidare krävs att du har körkort med behörighet B. Du ska ha god fysik samt vara simkunnig och ha vattenvana. Dessa egenskaper kommer att kontrolleras och testas i rekryteringsförfarandet. Meriterande för anställningen är om du har utbildning och erfarenhet från brandmannayrket. Utbildning som avses är minst två terminer av utbildningen Skydd Mot Olyckor, MSB:s tidigare brandmannautbildning Brandman Heltid, Räddningsinsats eller utbildning till flygplatsbrandman. Meriterande är även om du har körkortsbehörighet C, motorsågskörkort, sjukvårdsutbildning för akut omhändertagande, annan relevant yrkesutbildning, eller datakunskap.

Vi lägger stort värde vid personliga egenskaper. Egenskaper som vi värdesätter särskilt är ansvarstagande, flexibilitet, problemlösningsförmåga, praktiskt handhavande samt förmåga att arbeta i grupp.

Tillsammans med din ansökan vill vi att du bifogar:
- intyg om simkunnighet/vattenlivräddning Badvakt steg 1 eller Guldbojen, inte äldre än 1 år.
- intyg om genomfört rullbandstest enligt AFS 2005:6, 51§, inte äldre än 3 månader.
Har du följande intyg kan du även bifoga dem:
- MSB/Winternets rekommenderad test för brandmän, inte äldre än 3 månader.
- Tjänstbarhetsintyg enligt AFS 2005:6 inte äldre än 4 månader. (läkarundersökning)
Om du går vidare i rekryteringsprocessen kommer du att få genomföra fysiska tester enligt MSB/Winternets testmodell.
Testdag anordnas i februari 2019. Denna genomförs i Luleå för samtliga organisationer.
Information om brandmannens fysiska förmåga finns på www.msb.se
Ytterligare tester av praktisk karaktär kan komma att genomföras.

Samtliga ansökningar registreras till räddningstjänsten Luleå Kommun.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2019 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se