merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Öppenvården utökar, vi söker familjebehandlare!

Att arbeta med familjebehandling, ungdomar och deras föräldrar, är svårslaget. Det är viktigt, ansvarsfullt, utvecklande och roligt. - Lena Andersson Holmstedt, familjebehandlare

Vi är drygt 60 medarbetare i åldrarna 30-66 år uppdelade på tre enheter: Barn, Ungdom och Våld. Tillsammans har vi en bred och djup kunskap inom förändringsarbete. Vi är socialtjänstens öppenvård för föräldrar, barn och ungdomar och vi är stolta över det kvalificerade psykosociala behandlingsarbete som vi bedriver för att hjälpa människor i svåra situationer till ett självständigt liv. Vi håller till i ljusa och trevliga lokaler högst upp på Sigurdsgatan 21 med utsikt över Mälaren.

ARBETSUPPGIFTER
Vi letar efter dig som ser dig som socialarbetare och har ett genuint intresse för familjebehandling. Familjebehandlingsarbetet innebär en helhetssyn på barnet, ungdomen och dess familj; Vi tittar på individens hela sammanhang för att minska riskfaktorer och bygga och stärka skyddsfaktorer. Hos oss får du stor frihet att tillsammans med barn, ungdomar och familjer lägga upp behandlings- och förändringsarbetet utifrån forskning och beprövad erfarenhet. Som familjebehandlare arbetar du med uppdrag från socialsekreterare.

Så vad kan vi i erbjuda dig som ny medarbetare på vår enhet? Du får en introduktion samt en mentor som hjälper dig att komma in i arbetet på ett bra sätt. För att du ska ha rätt kompetens i förhållande till dina arbetsuppgifter ser vi till att du får relevant vidareutbildning samt intern och extern handledning. Vi har en god och bred kompetens i huset och du har alltid möjlighet att få råd från kollegor när du behöver.

Familjebehandling, avdelning ungdom och familj, 2 tjänster
Vikariat till Irismottagningen: Irisverksamheten vänder sig till åldersgruppen 13 - 20 år. Du arbetar med ungdomar och deras föräldrar där det finns en oro eller bekymmer med alkohol- och droganvändning hos den unge. Du kartlägger droganvändning, provtagning samt har längre och kortare insatser. Du ger råd, stöd och behandling samt ser snabbt till att familjerna får den hjälp de söker. Den här tjänsten är ett vikariat till årsskiftet 2019/2020

2. Familjebehandling ungdom: Här får du chansen att vara med och utveckla en ny funktion på enheten. Målgruppen är ungdomar 13-20 år och deras familjer, där det ofta förekommer psykisk ohälsa, NEP, relations- och beteendesvårigheter ibland i kombination med långvarig skolfrånvaro. Du kommer att samarbeta med behandlare vid Högstödsteamet, Iris, Medling/ungdomstjänst (unga lagöverträdare) och Familjeterapeuterna.

Familjebehandling, avdelning barn och familj, 1 tjänst
Här får du arbeta med familjer och barn upp till 15 år med fokus på familjebehandling. Du arbetar för att stärka föräldraförmågan vid omsorgssvikt, integration och neuropsykiatriska diagnoser hos barn. Vi lägger stort fokus på att göra föräldrarna delaktiga i förändringsarbetet och ge dem verktyg för att själva kunna påverka sin familjesituation.

KVALIFIKATIONER
Det är viktigt att du är trygg i dig själv och i din yrkesroll och att du både kan göra självständiga bedömningar samtidigt som du vet när du behöver ta hjälp. Du behöver vara relationskompetent, det vill säga snabbt kunna etablera en yrkesmässig allians med dem du möter i arbetet. Du har en högskoleexamen som socionom eller beteendevetare. Du har erfarenhet av socialt arbete med barn, unga, vuxna, föräldrar och/eller familjer. Det är en fördel om du har arbetat med behandling eller föräldravägledning men också socialtjänstens myndighetsutövning. Du är van att dokumentera och det är meriterande om du kan fler språk än svenska och engelska. För vikariatet på Iris är det klart meriterande om du har med dig erfarenhet av drog och alkoholrelaterade arbetsuppgifter.

I samtliga tjänster ingår hembesök eller besök hos samarbetspartners, därför är B-körkort ett krav. Våra arbetstider är främst dagtid, men även ibland utanför kontorstid när familjerna har behov av det. Detta varierar och ser olika ut från vecka till vecka. Det är möjligt att anpassa ditt arbete som familjebehandlare med ditt privatliv, vi arbetar flexibelt.

Vill du veta mer om tjänsterna eller har andra frågor kring rekryteringen? Kontakta någon av oss som står som kontaktpersoner. Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund Alltid bästa möjliga möte. Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för att få en stolt och välfungerande stad.

Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Läs mer om oss som arbetsgivare och våra olika yrken: www.vasteras.se/jobbochkarriär

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2019 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se