merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Museitekniker till Eksjö museum

Vår museitekniker går i pension till hösten så nu söker vi en ny museitekniker som vill arbeta i ett team tillsammans med övriga fem medarbetare vid Eksjö museum och Tourist center.

Eksjö museum bedriver en bred museiverksamhet. Vi arrangerar regelbundet utställningar inom konst och kulturhistoria. Dessutom finns tre basutställningar, om Albert Engström, en stadshistorisk utställning och en militärhistorisk. Museet ansvarar för arkiv och samlingar där innehållet främst är kopplat till Eksjö kommun. Museet bedriver pedagogisk verksamhet i nära samarbete med kommunens skolor och står för verksamheten vid borgarhemmet Aschanska gården. Sedan 2018 är verksamheten vid Eksjö Tourist center samordnad med Eksjö museum.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta i nära samarbete med antikvarie, museipedagog, entrépersonal och museichef, där transparens mellan kollegor är given, och där det är viktigt att dela med sig av sin kunskap. Det är viktigt att du trivs med att jobba varierat.

I dina arbetsuppgifter ingår
• Utställningsbyggnation, vilket kan innefatta snickeriarbete, installation, måleri, ljussättning, arbete med mediateknik. Underhåll av fasta utställningar.
• Hantering av konst, såsom hängning av konstutställningar och utplacering i kommunens lokaler.
• Administration av museets databas SOFIE.
• Administration av Eksjö museums inbrottslarm.
• Hantering och underhåll av kulturhistoriska föremål i museets och Aschanska gårdens samlingar.
• Transporter av konstföremål och övriga transporter inom verksamheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har konstnärlig eller teknisk utbildning inom AV, ljus- och mediateknik eller inom bygg och konstruktion.

Du har ett intresse för konst och kulturhistorisk verksamhet och har erfarenhet av utställningstekniskt arbete i museibranschen och av finsnickeri och museiteknik. Du har också goda kunskaper i digitala verktyg och IT.

Du är serviceinriktad, positiv, lyhörd och tålmodig. Du värnar om dina kollegor. Du är systematisk, kan prioritera och har lätt för att samarbeta genom att skapa och behålla goda interna och externa relationer. I din roll som museitekniker är du professionell och representerar alltid museet.

Det är viktigt att du kan arbeta utifrån överenskomna mål i ett periodvis högt arbetstempo.

Körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan, ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsvertyg "offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2019 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se