merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Bibliotekarie till Södertälje stadsbibliotek

Välkommen till Biblioteken i Södertälje. Vi söker dig som vill arbeta efter vår vision: ”Biblioteken i Södertälje gör skillnad för medborgarna”. 
 
Vi söker nu en bibliotekarie med bred kompetens inom katalogisering! Vi söker dig som vill ha ett omväxlande, roligt och kreativt arbete. Nästan varje dag bjuder på dynamiska möten, utmaningar och inspiration. Det kräver ett visst förhållningssätt från dig. Är du öppen, orädd och energisk? Då passar du här hos oss! Vi ser fram emot ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, och vad du har för erfarenhet inom området katalogisering? 
 
I dina arbetsuppgifter ingår:  
- katalogisering, visa/undervisa medarbetare 
- pass i informationsdisk, ämnesansvar 
- Omvärldsbevaka och samverka med andra aktörer inom området och bidra till kunskapsutveckling såväl internt som för våra användare.  
- Delta i nätverk med andra bibliotek inom området. Både i närområdet, regionalt och nationellt.  
 
Vem är du?  
 
Krav: 
Vi söker dig med examen inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan relevant högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av arbete på bibliotek eller liknande publik verksamhet och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med katalogisering i såväl BookIT som Libris.  
 
Meriterande: 
Kan flera språk, exempelvis, finska, engelska, arabiska, tigrinja eller annat.  
 
Personliga egenskaper: 
Du har en god förståelse för bibliotekens roll i ett demokratisk samhälle och drivs av en nyfikenhet att testa nya tjänster, metoder och arbetssätt. Du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga samt är ansvarstagande och lösningsfokuserad. Du har en utpräglad teamkänsla samtidigt som du har förmåga att självständigt ta initiativ och genomdriva projekt. För att ge våra användare kvalitativa möten är det viktigt att du har ett gott bemötande samt är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är professionell i din yrkesroll genom att visa respekt för ditt uppdrag och arbetar utifrån Södertälje kommuns värdegrund "Medborgaren först, respekt för individen och mer än förväntat".  
 
 
Vi erbjuder dig  
Kommunens anställda är alltid dess viktigaste tillgång. Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar att göra ett bra jobb. Vi erbjuder årsarbetstid, friskvårdsersättning, semesterväxling, möjlighet till utbildning och utveckling. Du kan läsa mer om våra förmåner på: www.sodertalje.se/formaner  
 
 
Välkommen till oss!  
Välkommen till oss! Biblioteken i Södertälje är inne i en spännande utvecklingsfas med en ny biblioteksplan. Organisationen består idag av bibliotekschef, tre gruppchefer med varsina ansvarsområden: Team skönavdelning inklusive barn och unga, Team fackavdelning med vaktmästeri, samt Team kommundelsbibliotek inklusive nyöppnad filial i Hovsjö. Sammanlagt arbetar ca 45 personer inom bibliotekens verksamhet.  
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2019 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se