merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Förste forskningsingejör, 6 månader

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området experimentell växtbiologi.

Inom UPSC är forskning om växters cell- och molekylärbiologi, speciellt på skogsträd, ett profilområde. Institutionen för fysiologisk botanik söker nu en förste forskningsingenjör på heltid under 6 månader. Sista ansökningsdag är 31 januari. Tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse.

Beskrivning
Vi har tydliga indikationer från preliminära analyser av granbestånd på att mellanårsvariationer i kolupptag under växtsäsongen kan kopplas till hur sträng kylan varit under föregående vinter. Om vintern varit relativt varm var kolupptaget under följande växtsäsong betydligt högre i granbestånd än om vintern varit kall. Framförallt verkar vinterförhållanden påverka potentialen för kolupptag under vår och tidig sommar, vilket sedan håller i sig under resten av vegetationsperioden. Denna koppling fanns dock inte hos de tallbestånd som vi gjort liknande analyser för. Våra preliminära resultat tyder därmed på att det kan finnas betydande artspecifika skillnader mellan gran och tall i hur kolupptag och tillväxt kan komma att förändras med framtidens varmare vinterklimat. 

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i en stor forskargrupp och undersöka förmågan hos gran och tall att hantera vinterns kyla på cell och molekylärnivå. Vår förhoppning är att identifiera kritiska komponenter som utgör en begränsning för fysiologisk återhämtning. För att undersöka om det finns skillnader mellan gran och tall då det gäller fotosyntesens känslighet för vinterns kyla kommer vi att bestämma fotosyntesaktiviteten genom att mäta elektrontransport och CO2-upptag med hjälp av utrustning för klorofyllfluorescens och infraröd gasanalys. Uppbyggnaden av fotosyntesens proteinkomplex hos gran och tall under våren skall bestämmas med hjälp av Western blots samt reglering av genuttryck från specifika fotosyntesgener under året med hjälp av RT-PCR.

Kvalifikationer
Du har doktorsexamen i Växtmolekylärbiologi eller motsvarande. Du har arbetat med utrustning för klorofyllfluorescens och infraröd gasanalys. Vidare ska du vara bekant med metoder för att studera reglering av gener samt analys av proteiner.

Ansökan
Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3) en beskrivning av forskningserfarenhet (4) Redogörelse för forskningsintresse (5) Kontaktinformation till två referenspersoner.

Välkommen med din ansökan.

Institutionen för fysiologisk botanik är en del av Umeå Plant Science Centre med cirka 200 medarbetare som består av bland annat av 40 gruppledare och representerar för närvarande 48 olika nationaliteter (för mer information, se http://www.upsc.se eller http://www.plantphys.umu.se/english/). Vår huvudsakliga verksamhet är akademisk forskning och utbildning som innefattar områden som ekologi, biokemi, plant fysiologi samt genomik.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2019 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se