merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Hållbarhetsexpert

LRF söker en Hållbarhetsexpert

Vi arbetar dagligen för att förbättra förutsättningarna och villkoren för det gröna näringslivet. En viktig del i detta är opinionsbildning och politisk påverkan.
Här har du möjligheten att utveckla vår positionering inom miljö- och klimatfrågan då vi söker en hållbarhetsexpert med uppdraget att hålla ihop och koordinera LRF:s arbete inom hållbarhetsområdet.

Om oss

Det gröna näringslivet och klimatet är centrala för oss på LRF. Sveriges lantbrukare och skogsägare sitter på många av framtidens lösningar och det svenska jord- och skogsbruket har potential att i ännu högre grad bidra till en hållbar konsumtion som inte påverkar klimatet. Huvudfokus för enheten Energi och Miljö där denna tjänst ingår är Aktiv landsbygd, Hållbar tillväxt, Framgångsrikt företagande och att vara en attraktiv och inflytelserik medlemsorganisation.

Om rollen

Vi ska genom opinionsbildning och påverkansarbete stärka de gröna näringarnas position i samhället och på marknaden och genom näringspolitiskt, äganderättsligt och företagsutvecklande arbete skapar vi förutsättningar för tillväxt.
Som Hållbarhetsexpert har du det övergripande ansvaret för att hålla ihop LRF långsiktiga miljöarbete. En stor del av ditt uppdrag handlar om att utveckla och driva LRF:s kommunikation och budskap inom hållbarhetsområdet. Du kommer dessutom att ha områdesansvar för bland annat klimat och biologisk mångfald.
Som hållbarhetsexpert samarbetar du med kollegor, medlemmar, förtroendevalda, politiker och andra viktiga intressenter utanför organisationen, för att utveckla och anpassa LRF:s strategier inom miljö och hållbarhetsområdet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

• Aktivt driva påverkans- och utvecklingsarbete rörande miljö, klimat och hållbarhet för de gröna näringarna inom jordbruk, trädgård och landsbygdens miljö.
• Stödja organisationen, såväl medlemmar som förtroendevalda i frågor relaterade till ansvarsområdet.
• Utveckla goda kontakter med interna och externa intressenter såsom medarbetare centralt och regionalt, olika aktörer på miljöområdet, politiker och andra beslutsfattare.
• Ansvara för att göra analyser och ta fram underlag.

Om dig

Vi söker dig som har ett starkt engagemang och senior kunskap inom klimat- och miljöfrågor och som har viljan att framgångsrikt driva vårt arbete framåt genom olika forum och arenor för dessa frågor. Idag arbetar du i en liknande roll med mångårig erfarenhet av miljö- och hållbarhetsfrågor och har du erfarenhet av näringspolitiskt påverkansarbete är det meriterande. Din akademiska inriktning är inom det naturvetenskapliga området.

Din erfarenhet och förmåga att bygga och upprätthålla interna och externa nätverk är central för oss och din lyhördhet och kommunikationsförmåga bidrar till såväl ett gott samarbete med engagerade kollegor som förmågan att lätt uttrycka dig i tal och skrift. Då rollen har många olika kontakt- och samarbetsytor är det viktigt för oss att du har förmågan att växla mellan såväl ett operativt som strategiskt perspektiv. Rollen kräver att du är självständig, modig och van att hantera olika sociala situationer med en tydlig och ödmjuk argumentationsförmåga.

Vi erbjuder dig

Har du precis som vi ett starkt engagemang för miljö- och klimatfrågor kan vi erbjuda dig en attraktiv och variationsrik tjänst. Vi är en organisation som värdesätter nytänkande och erbjuder bra förmåner och vi är även en stor organisation att utvecklas i. Vi erbjuder dessutom en trevlig arbetsplats med goda kommunikationer i centrala Stockholm.

Välkommen att söka tjänsten!

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch & Clark och har du frågor om tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Robert Samuelsson på 073-684 75 79. Du ansöker tjänsten via badenochandclark.se. I processen sker urval att löpande och du är välkommen med din ansökan senast 25 januari.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2019 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se