merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Ing 2 söker Hundförare och söksoldater till Avancerad sökpluton

Soldat på Avancerad sökpluton ingår antingen som söksoldat i en avancerad sökgrupp eller som hundförare i en hundgrupp. Som söksoldat nyttjar du kvalificerad utrustning för att tillsammans med övriga i gruppen genomföra högrisksök i en mängd olika miljöer, såsom höga höjder eller där farliga gaser kräver att arbetet utförs med andningsapparat.

Som hundförare efter genomförd ekipageutbildning ansvarar du tillsammans med hundinstruktörerna på plutonen för träning och vidmakthållande av din vapen- och explosivämnessökande hund. Regelbundet genomförs funktionskontroller för att säkerställa en hög nivå av tillförlitlighet.

Som soldat hos oss ställs höga krav på flexibilitet, uthållighet och personlig integritet. Som färdigutbildad och godkänd avancerad söksoldat eller hundförare kan du nyttjas för uppgifter såväl nationellt som internationellt. Arbetet innebär även att du bidrar vid utbildning av andra enheter inom ditt specialområde.

Anställningen: Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Detta innebär 6 månaders provanställning och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år. Anställningen innebär heltidstjänstgöring samt obligatorisk utlandstjänstgöring.

Lön: Individuell lönesättning. Dock lägst 19000

Tillträde: 2019-06-17

Placeringsort: Eksjö

Generella krav för anställning:


• Svenskt medborgarskap
• Genomförd militär grundutbildning med godkända vitsord
• Godkänd i Svenska 1/A, Matematik 1/A, Engelska 5/A från gymnasiet
• Behärskar engelska i tal och skrift
• B-körkort
• Godkänd säkerhetsprövning
• Ej anlag för klaustrofobi eller höjdrädsla

Meriterande kvalifikationer:


• CE Körkort
• Militärt förarbevis Pansarterrängbil 203, lätt och tung personterrängbil
• Utbildad stridsjukvårdare
• Genomförd Internationell tjänst
• Genomförd hundekipageutbildning

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du fungerar väl under press, har en god samarbets-, problemlösnings, och
organisationsförmåga.

Ansökningsprocessen: Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Du kan sedan komma att kallas till förbandet för intervjuer och tester. Om du bedöms lämplig kommer du påbörja en grundläggande utbildning. Du måste befinnas lämpad och vara godkänd vid utbildning och examination för att kunna fortsätta din tjänstgöring vid avancerad sökpluton.

Sista ansökningsdag: 2019-03-22

Upplysningar om tjänsten lämnas av: Kn Harald Glans, 073-6370842, harald.glans@mil.se

Fackliga representanter:

Jonas Larsson, OF Eksjö 0381-180 42, of-eksjo@mil.se

Carola Blomdahl, Försvarsförbundet 0381-186 00, forsvarsforbundet-lf20-eksjo@mil.se

Irené Ström, SEKO 070-8218501, sekoforsvar-eksjo@mil.se 

Kajsa Bonta, 0381-18094, saco-f-eksjo@mil.se


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Göta ingenjörregemente, Ing 2, är Sveriges enda ingenjörregemente. Regementet rekryterar och utbildar officerare och soldater till ingenjörförband med specialkompetens att utföra kvalificerade fältarbeten för nationella och internationella uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2019 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se