merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Socialsekreterare med inriktning socialpsykiatri, vikariat

Nacka växer och bygger stad. Vi är en öppen, enkel och smart kommun som präglas av valfrihet, effektivt resursutnyttjande och dialog med medborgarna. Mångfald och öppenhet är viktiga ledstjärnor i kommunen där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Vi ska vara bäst på att vara kommun och behöver de bästa medarbetarna för att tillsammans uppnå den ambitionen.Nacka kommun söker socialsekreterare till målgruppen personer med psykisk funktionsnedsättning (socialpsykiatri), i gruppen Utredning och Uppföljning Vuxen på Omsorgsenheten.

Vi söker dig som vill ta chansen att bli en del av vår engagerade och motiverade grupp!Om arbetsplatsen 
Inom sociala omsorgsprocessen i Nacka kommun arbetar taggade socialsekreterare och chefer med engagemang för det sociala arbetet och utvecklingen inom området. 

Under våren 2017 genomfördes en omorganisation inom den sociala omsorgsprocessen, som vi sedan dess har arbetat intensivt med att sjösätta, pröva och utveckla. Vi har lagt stor vikt vid hur vi på ett enkelt sätt ska kunna möta upp våra kommuninvånare genom bland annat en gemensam mottagning för både barn och vuxna. Därutöver har vi arbetat med att få ner antalet kontaktytor, förenkla handläggningen där det är möjligt, öka den vardagsnära arbetsledningen för socialsekreterarna och minska på administrationen.

För personer med psykisk funktionsnedsättning har kommunen det yttersta ansvaret för att målgruppen får det stöd de behöver. Omsorgsenheten inom kommunen kan bevilja insatser så som boendestöd, sysselsättning och särskilt boende för dessa personer. Arbetsgruppen består av flera delar. Förutom personer med psykisk funktionsnedsättning arbetar vi med vuxna över 25 år med missbruksproblematik, unga vuxna mellan 18 och 24, sociala hyreskontrakt och hyresrådgivning. Vi arbetar huvudsakligen utifrån lagstiftningarna SoL, LVM och LVU.

 

Arbetsbeskrivning
Som socialsekreterare inom det socialpsykiatriska området gör du kvalificerade utredningar, fattar beslut och följer upp insatser enligt gällande lagstiftning och delegation. Du ansvarar och driver självständigt hela processen i dina ärenden. En stor del av tjänsten handlar om att skapa goda relationer och att samverka med såväl interna samarbetspartners inom kommunen som externa såsom den enskildes privata nätverk, behandlande aktörer, landsting och psykiatri. Arbetet är omväxlande och kräver en förmåga till flexibilitet och lyhördhet.

På omsorgsenheten i Nacka strävar vi efter att arbeta evidensbaserat. Vi har under de senaste 18 månaderna gjort en satsning på en systemteoretisk utbildning för alla anställda och vi arbetar nu med att tillämpa det vi fått till oss under utbildningen och på olika sätt implementera det systemteoretiska tankesättet.  

 

Kvalifikationer
För att vara aktuell för rollen har du socionomexamen och gärna tidigare erfarenhet av arbete inom socialtjänsten. Du har kunskap om aktuell sociallagstiftning och du bör ha tidigare erfarenhet av arbete med personer med psykisk ohälsa. Önskvärt är att du har utbildning i MI och FREDA. Dina kunskaper i svenska språket är goda i tal och skrift.

För att trivas i rollen som socialsekreterare hos oss är det viktigt att du är en positiv och orädd person med en egen drivkraft och god förmåga att samarbeta med interna och externa samverkanspartners. Vi värdesätter egenskaper som att vara målinriktad och en vilja och förmåga att bidra till verksamhetens utveckling. Som person är du flexibel, strukturerad, serviceinriktad och har ett respektfullt bemötande mot brukare, anhöriga och kollegor. Du gillar att ha högt i tak på jobbet, är lösningsfokuserad och prestigelös. B-körkort är en fördel.Anställning
Tjänsten är ett vikariat med omgående start eller efter överenskommelse, fram till 30 augusti 2019 med möjlighet till förlängning.Vi erbjuder tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning samt växling av semesterdagar. Sista ansökningsdag är den 26 december 2018.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så ansök gärna redan idag.Välkommen med din ansökan!

 

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se