merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Arbetsrättsjurist, HR-avdelningen

Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

På Hr- avdelningen arbetar cirka 140 personer på fyra olika orter. Du kommer att tillhöra enheten för arbetsgivarutveckling som ansvarar för det strategiska och operativa arbetet inom arbetsrätt ,och arbetsmiljö och hälsa. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med chefer och hr-strateger ute i verksamheten.

I ditt nya jobb som arbetsrättsjurist inom arbetsgivarutvecklingsenheten kommer du att arbeta konsultativt och styrande inom det arbetsrättsliga området. Tillsammans med en arbetsgrupp bestående av hr-specialister och arbetsrättsjurister kommer du att stötta chefer i personalärenden. Du kommer också att arbeta med frågor inom angränsande rättsområden, såsom arbetsmiljörätt.

Du har en förmåga att tolka och tillämpa arbetsrättslig reglering och motiveras av att vara i framkant och bevaka utvecklingen inom arbetsrätten. I arbetet ingår att utveckla metoder och arbetsrättsliga ställningstaganden samt att driva olika projekt och utvecklingsområden inom HR. Det finns möjligheter att vara med och forma tjänstens innehåll.

Vi erbjuder dig en arbetsplats


• med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
• som är till nytta för medborgare och företag
• med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
• som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
• med en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som


• har en jur.kand-/juristexamen
• har 4-5 års aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med arbetsrättsliga frågor inom staten
• är bekväm i statstjänstemannarollen och den statliga särregleringen
• är pedagogisk och är bekväm med att tala inför grupper
• är kommunikativ och förtroendeskapande
• är prestigelös och vill växa i din roll tillsammans med en grupp erfarna handläggare.

Du är självgående, tänker nytt utan att äventyra rättssäkerheten. Du har förmåga att sätta dig in i komplicerade situationer och vågar ifrågasätta och utmana. Vidare är du professionell, målriktad och lösningsfokuserad i din vilja att bidra till Skatteverkets fortsatta utveckling.

Det är meriterande om du har erfarenhet och intresse av arbetsmiljörättsliga frågor. Vi ser positivt på erfarenhet från flera olika branscher.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy. När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Anställningen är tills vidare. Vi kan tillämpa provanställning i sex månader.

Placeringsort är Solna, Malmö eller Göteborg.

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se