merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

UR söker Programchef

Sveriges Utbildningsradio, UR är ett flermedialt public service-bolag som ska göra skillnad i människors lärande. UR:s uppgift är att bidra till kunskap och utbildning samt att bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser. UR är i en spännande utvecklingsfas och digital transformation. Vi är cirka 230 medarbetare som huvudsakligen arbetar i Stockholm.

Arbetsuppgifter och ansvar  
I rollen som Programchef är du ansvarig för att säkerställa produktion, kvalité och leverans av UR:s egenproducerade innehåll inom TV, radio, webb. Programchefen har också det övergripande ansvaret för UR:s samtliga produktionsresurser och leder produktionsprocesserna i samverkan med Utbudsledningen. Programchefen säkerställer att projekten bemannas med rätt kompetens, håller hög redaktionell kvalitet samt drivs effektivt med gemensamma arbetssätt och metoder.
Rollen har också ett stort mått av strategiskt arbete där du med din innehållskunskap bidrar med viktiga insikter kring planering och produktion av UR:s utbud.
Via sin placering i utbudsledningen samarbetar programchefen tätt med utvecklingschef, publiceringschef, produktionschef samt utbudschef och kommunikationschef.
Programchefen rapporterar till vd Sofia Wadensjö Karén och ingår ledningsgruppen för UR samt i utbudsledningen (ledningsgruppen för utbud och distribution).
I rollen ingår även att vara ansvarig utgivare för det egenproducerade innehållet samt personalansvar för och coachning av innehållschefer inom UR:s olika projektområden.

Profil
Tjänsten passar dig som är trygg i såväl ditt ledarskap som din kunskap kring innehållsproduktion. Du behöver ha djup kunskap och förståelse för programproduktionens förutsättningar och möjligheter. Du är van att ha omfattande verksamhetsansvar och att leda i förändring.
Du är också van att arbeta mot tydliga mål och med tydlig uppföljning.
Den person vi söker bör vara en strateg och ledare med erfarenhet av och förmåga att leda i kreativa processer.
 
Förmåga att skapa förtroende och att kommunicera på ett pedagogiskt och tydligt sätt - vilket ger förståelse och engagemang för uppdraget och verksamheten - är en förutsättning.
 
Viktiga personliga egenskaper är att du är inspirerande och engagerad, har ett stort eget driv och är handlingskraftig. Förmåga till gott samarbete och ett brinnande intresse för kvalitativt innehåll är en nyckel för att kunna lyckas i rollen.

Du behöver:
Dokumenterad flerårig erfarenhet av att leda kvalificerad innehållsproduktion.
Erfarenhet från utvecklingsarbete i publicistisk verksamhet.   
Erfarenhet av att arbeta utifrån kvantitativa och kvalitativa mål.
Erfarenhet av utgivarskap.

Meriterande:  
Erfarenhet av public service.
Intresse för och erfarenhet från utbildningsvärlden.
Intresse för och erfarenhet av att vara talesperson för ett publikt bolag och kunna förklara publicistiska val och innehållsstrategi.

Personliga erfarenheter
För att passa in i hos oss ser vi det som en självklarhet att du är kommunikativ, lyhörd och bidrar till bra samarbeten både internt och externt.
Du har stor initiativförmåga, vågar fatta beslut och arbetar för att uppnå resultat.
Du har förmåga att skapa förtroende, engagemang och delaktighet bland medarbetare.

 
Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta utbudschef Anna Rastner. För anställningsfrågor kontakta Pia Olausson, HR-konsult.

Fackliga upplysningar lämnas av Jannike Qvarnsköld (SACO), Martin Ahlberg (Unionen) och Mette Hultgren (SJF). Samtliga nås via telefon 08-784 40 00.

Välkommen med din ansökan i form av CV och brev senast 2019-01-07.UR har i uppdrag att spegla hela befolkningen med program för grupper som annars inte syns och hörs så ofta, som språkliga och etniska minoriteter samt personer med funktionsnedsättning. Då UR eftersträvar ökad mångfald söker vi särskilt dig med andra perspektiv, språk och nätverk än de som redan finns representerade på UR.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se