merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Samordnare för energi- och klimatstrategi

Länsstyrelsen ser till att riksdagens och regeringens beslut genomförs och samordnar länets intressen för en hållbar utveckling i länet. Vi är en kunskapsorganisation, totalt ca 200 anställda, och en myndighet med viktiga uppgifter inom förvaltning och tillsyn. Majoriteten av de anställda har Gävle som placeringsort.
Handlingskraft, professionalitet och förståelse är ledorden i vår värdegrund. Den ska genomsyra allt vi gör på alla nivåer och vara ett stöd i vårt dagliga arbete.
Länsstyrelsen strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Därför har Länsstyrelsen startat arbetet för att bli HBTQ-certifierad. Länsstyrelsen har dessutom utsetts till en av Sveriges 50 mest spännande arbetsgivare i offentlig sektor.Länsstyrelsen söker nu en medarbetare med placering på funktionen för miljömål och klimat, inom Enheten för styrning och samordning. Funktionen ansvarar för samordning av myndigheten och övriga aktörer i länet inom uppdragen rörande miljömålsarbetet, energi- och klimatomställning och anpassning till ett förändrat klimat.

Om energi- och klimatarbetet

Länsstyrelsen samordnar det regionala arbetet med energieffektivisering och minskade utsläpp av växthusgaser. Arbetet är en viktig del i länets insatser för en hållbar utveckling och att Sverige uppfyller nationella och internationella åtaganden, i exempelvis Paris-avtalet.

Fram till 15 oktober 2019 ska Länsstyrelsen ta fram en ny regional energi- och klimatstrategi i syfte att uppdatera och samordna länets aktörer i deras arbete med utsläppsminskningar. Strategin ska tas fram i samverkan med viktiga aktörer, till exempel Region Gävleborg, länets kommuner, kommunala bolag, privata aktörer och intresseföreningar.

Samtidigt som detta arbete ska genomföras drivs också ett projekt ”Incitament för energieffektivisering”, där Länsstyrelsen i befintlig miljötillsyn hjälper små och medelstora företag med energieffektivisering.

Arbetsuppgifter

Vi söker en samordnare för energi- och klimatinsatser med särskilt ansvar för framtagandet av den nya energi- och klimatstrategin. Strategin skall rapporteras senast 15 oktober 2019. Det innebär ett brett arbete med att sammanställa och analysera möjligheter till energiomställning i länet och ett aktivt samverkansarbete tillsammans med länets aktörer i att formulera framkomliga och relevanta målsättningar och handlingsvägar. I arbetet ingår även att bistå i Länsstyrelsens arbete med en regional plan för fossilfria transporter.

Ca en arbetsdag i veckan ska du också stödja projektledaren i Incitamentsprojektet med planering och genomförande av företagsbesök, stötta i energitillsynsnätverket, rapportera arbetet och hjälpa företag att genomföra energieffektiviseringsprojekt (vara bollplank, och hjälpa till i ansökningar)

Resor inom länet kommer att ingå i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en akademisk examen inom miljö, klimat, energi, eller liknande. Du har erfarenhet av samverkansprocesser, som inneburit att du i olika frågor tillsammans med många aktörer, har analyserat och formulerat gemensamma inriktningar och strategiska målsättningar. Det är meriterade om du har grundläggande kunskaper i miljörätt och förståelse för miljöbalkens och tillsynens verktyg.

Du tar initiativ, driver aktiviteter framåt och uppnår resultat. Du är utåtriktad, har lätt för att ta kontakt i nya sammanhang och vårdar dina professionella relationer. Du trivs med att arbeta med andra, även i större grupper, och är tydlig, inkännande och motiverande i ditt arbete gentemot dina kontakter.

Det är ett krav att du har B-körkort, goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt grundläggande datorvana (Office-paketet).

Vi erbjuder en utvecklande och stimulerande arbetsplats. Länsstyrelsen är en modern kunskapsorganisation, där du har stora möjligheter att bidra till ett hållbart samhälle.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning
Omfattning: 100 %
Anställning till och med: 2019-10-31 med eventuell förlängning.
Tillträde: snarast
Diarienummer: 8794-2018
Senaste ansökningsdag: 2018-12-14


Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och gjort vårt medieval. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare och rekryteringssajter.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se