merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Litteraturvetare sökes till Kungsbackas bibliotek

Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?
Biblioteken i Kungsbacka består av Fyrens bibliotek, fem integrerade närbibliotek samt de mobila biblioteken.

Vi utvecklar hela tiden vår verksamhet och ser framtidens utmaningar som något positivt.

Vi söker nu medarbetare till biblioteken i Kungsbacka som tillsammans med oss vill arbeta för att biblioteket ska vara ett öppet och fritt rum som ger möjlighet till informationssökning, dialog, samhällsinformation och arrangemang. Vi ska tillsammans se till att var och en ska kunna finna, analysera och kritiskt värdera information och därmed vara en del av samhällsutvecklingen.

Vi förutsätter att du sätter kunden i centrum och har en utvecklad känsla för service. Att jobba med biblioteksverksamhet i Kungsbacka innebär att du utvecklar såväl biblioteket som dig själv. Hos oss uppmuntras du att tänka på nya sätt och bidra till att göra vardagen bättre för våra kunder, i nära samspel med kollegor och civilsamhället.

Du vill arbeta med läsfrämjande verksamhet mot prioriterade målgruppen äldre samt uppsökande. Du kommer att tillsammans med kollegor arbeta med ett inspirerande, kreativt och utvecklande sätt för att locka till läsning utifrån olika behov och förutsättningar. I din roll möter du kunder i alla åldrar. I samtliga av kommunens verksamheter prioriteras barn och unga och ett värdskap i toppklass.

I arbetsuppgifterna ingår:

- Arbeta mot uppsatta mål med tydliga resultat
- Läsfrämjande arbete med särskilt fokus mot äldre och de med särskilda behov
- Initiera och utveckla verksamhet som ger ingång till bibliotekets medier
- Utveckla verksamhet som inspirerar och lockar till att upptäcka bibliotekets mångfacetterade utbud
- Arbeta med digitalt lärande, digitala verktyg och redskap
- Informationstjänst med kvälls- och helgtjänstgöring på biblioteken i Kungsbacka.

Det är meriterande om du har erfarenhet av biblioteksarbete. Vi ser det som nödvändigt att du har intresse av olika tekniska plattformar, digitala verktyg och ett brinnande intresse för litteratur och kultur. Arbetet kräver flexibilitet, du trivs med högt tempo, är utvecklingsinriktad och vågar pröva nya arbetssätt. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra. Du bidrar till att skapa en god arbetsmiljö, samt att bygga upp kontaktnät och samarbeten utanför bibliotekslokalerna.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning inom journalistik och litteraturvetenskap. C-körkort är ett krav. Stor vikt kommer även att läggas vid personlig lämplighet. Provanställning kan bli aktuellt. Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid.

För att möta morgondagens utmaningar vill vi ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. I din ansökan vill vi att du beskriver hur man på ett innovativt och kreativt sätt kan forma ett modernt bibliotek som är tillgängligt och angeläget för alla.

Välkommen med din ansökan senast den 16 december 2018

#LI-KUNGSBACKA

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se