merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Kriminalvårdsinspektör till Frivården Västerås

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Frivården Västerås ingår i verksamhetsområdet Frivården Mälardalen som tillhör region Mitt. På frivården Västerås arbetar drygt 30 personer och i hela verksamhetsområdet drygt 100 personer.

ARBETSUPPGIFTER
Frivården arbetar med frivårdspåföljderna skyddstillsyn, intensivövervakning och samhällstjänst, personutredningar samt övervakning av klienter som är villkorligt frigivna. Frivården har också i uppdrag arbeta med verkställighetsplanering för klienter samt att samordna olika utslussalternativ för personer som avtjänar fängelsestraff. En annan del i frivårdens uppdrag är att arbeta med nationella behandlingsprogram mot olika klientgrupper. Vi strävar också efter att utveckla samverkan med andra myndigheter i syfte att minska risken för att våra klienter återfaller i brott. Frivården arbetar utifrån Risk-Behov-Mottaglighet och har sedan ett par år ett nationellt enhetligt arbetssätt.

Du är direkt underställd frivårdschefen och du har ett operativt ansvar för att leda, planera och utveckla verksamheten mot uppsatta mål samt utgöra ett stöd för ca 15 medarbetare i det dagliga arbetet. I befattningen ingår personal-budget- och arbetsmiljöansvar samt ansvar för kriminalvårdens medverkan i och ledning av Treklövermottagningen i Västerås som bedrivs i samverkan med rättspsykiatrin och beroendevården. Målgruppen för mottagningen är psykiskt störda lagöverträdare som är aktuella för Kriminalvården.
Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med övriga fem kriminalvårdsinspektörer.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Tidigare kriminalvårdserfarenhet är meriterande liksom erfarenhet av arbets- och personalledning, samt att du genomgått kriminalvårdens chefsförsörjningsprogram och/eller chefsutbildning. Det är särskilt meriterande om du har god kunskap om RBM-principen och frivårdens arbetssätt i övrigt.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet och dina ledaregenskaper, där vi ser att ett situationsanpassat och verksamhetsnära ledarskap är av betydelse. Egenskaper som handlingskraft, förmåga att se helheten i verksamheten, god samarbetsförmåga, god initiativförmåga samt förmåga till nytänkande och förändring värderas högt.
Du har lätt att kommunicera med din omgivning och att skapa goda relationer samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är också viktigt att du är engagerad, kan entusiasmera och motivera din personal och tillsammans med den driva verksamheten mot uppställda mål.
ÖVRIGT
En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se