merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Forskningsingenjör i energi- och elektroteknik, vikariat

På Högskolan Dalarna är du med och skapar möjligheter för alla människor att delta i högre utbildning. Tillsammans skapar vi öppna vägar till kunskap för ett gott samhälle - i vår egen region och i ett globalt perspektiv. Våra utbildningar är aktuella och håller hög kvalitet och forskningen sker i nära samverkan med samhället. Cirka 800 anställda, 15 000 studenter och en stor mängd samarbetspartners gör detta möjligt. Vi vill förändra världen - vill du förändra den med oss?

Anställningen är en vikariatsanställning på 100 % under perioden 2019-01-07 - 2019-06-30. Placeringsort för anställningen är Borlänge.

Kunskapsområdet allmänt
Ämnesenheten energiteknik ansvarar för fyra utbildningsprogram: tvåårigt program i energiteknik, högskoleingenjör i energi och internationella master-program i solenergiteknik (1 och 2 år) och energieffektivt byggande (1år). Ämnets lärare är också aktiva forskare inom forskningsprofilen Energi, skog och byggd miljö. Energiteknik utgör tillsammans men ämnesenheten byggteknik avdelningen Energi, skog och byggteknik. Samverkan med omgivande samhället är också betydande inom ämnesenheten och forskningsprofilen och kanaliseras genom EKC (Energikompetenscentrum) eller i externa forskningsprojekt. Ämnesenheten förfogar över forsknings- och undervisningslaboratorier inom energi- och elektroteknik med en särskild profil inom solenergi.

Arbetsuppgifter
Anställningen som forskningsingenjör i energi- och elektroteknik omfattar att vara tekniskt stöd för upprätthållande och utveckling av undervisnings- och forskningslabb som tillhör ämnena energiteknik, elektroteknik men även till viss del byggteknik. Det ingår att undervisa i laborativa moment och specifikt ansvara för genomförande av kursen Elinstallation, auktorisation B (15 hp) som ges som fristående kurs och i det tvååriga programmet i energiteknik.

Kvalifikationer
Vi söker en medarbetare med högskoleingenjörsexamen eller motsvarande examen inom ett tekniskt ämne. Erfarenhet av elektriska installationer är nödvändig och av solcellssystem meriterande. Erfarenhet av undervisning är också meriterande, liksom arbetslivserfarenhet från utvecklingsarbete inom företag. Du ska vara självgående och initiativrik, kunna arbeta både praktiskt och teoretiskt och ha en vilja att söka ny kunskap. Du ska ha förmåga att planera och leda arbetet i laboratorierna samt kunna samarbeta med forskande lärare och externa samarbetspartners inom energi- och byggsektorerna. God muntlig och skriftlig färdighet i svenska och engelska är ett krav.

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Övrigt
Högskolan Dalarna verkar för en jämn könsfördelning och ökad mångfald.
  
Ansökningshandlingar
Din ansökan ska innehålla en kort beskrivning av relevanta erfarenheter, CV, kopior av examensbevis och betyg och övriga handlingar som sökanden önskar åberopa. Vi ser gärna att Du lämnar uppgift om referenspersoner eller bifogar rekommendationsbrev.

Sista ansökningsdag
Du ansöker via vår webbplats senast 2018-12-20.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se