merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Museiintendent

Ett kommunhus och dess verksamheter kan ge en fyrkantig känsla, men inte här. Här har våra anställda goda utvecklingsmöjligheter och chanser att testa flera spännande yrken. Vi vill erbjuda våra arbetssökande framtidstro och en Vi-känsla. Men all vaken tid tillbringas inte på jobbet, och då kan vi locka med 87 vidsträckta kvadratmil som slingrar sig från skogslandet i öst och vidare västerut över två fjälldalar som är i ständig utveckling. I hjärtat av den sköna naturen ligger Vilhelmina tätort, som utgör kommunens centrum för handel, utbildning och kommunikation.

Vi söker nu en museiintendent till Vilhelmina museum. Tjänsten är en visstidsanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Sysselsättningsgraden är 20%.

Vilhelmina Kommun ansvarar för driften av Vilhelmina museum, som är inrymt i den gamla sockenstugan längst upp i Vilhelmina Kyrkstad som är från 1890-talet. Byggnaden uppfördes efter slöjdaren P A Edmans ritningar och lär vara en av länets bäst bevarade sockenstugor. Under de första 50 åren fungerade byggnaden som sammanträdeslokal för olika möten, kommunalhus, skola, lärarbostad och skolhem. Idag finns ett antal permanenta utställning som beskriver delar av Vilhelminas lokala historia.

Dina arbetsuppgifter
Du ansvarar för museet och att sköta museets löpande administration och kommunikation. Du har kontakt med andra aktörer i branschen, samarbetar med lokala kulturföreningar, registrering och katalogisering av museiföremål samt guidning av grupper. Under sommarsäsongen ansvarar museiintendenten för att hålla museet öppet i samarbete med sommararbetare.

Din profil
Vi söker dig med ett genuint intresse och gärna med erfarenhet av liknande verksamheter, eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du ska ha känsla för service och ha sociala kompetens, god förmåga att samarbeta, van vid datorarbete samt brinner för att få förmedla Vilhelminas historia genom guidning eller andra aktiviteter.

Meriterande är kunskap inom olika former av databaserat registrerings och katalogiseringsarbete, erfarenhet av att vara arbetsledare, förmåga att driva och genomföra projekt samt kompetens att skriva projektansökningar.

Varmt välkommen med din ansökan senast 19:e december 2018.


Vilhelmina kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och som ger alla samma möjligheter. Som samisk förvaltningskommun ser vi att kunskaper i samiska kan vara meriterande.

Inför rekryteringsarbetet har Vilhelmina kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se