merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Doktorand i medicinisk vetenskap med inriktning mot molekylär medicin

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.Ansökan om doktorandtjänst gäller Dr.

Changchun Chen’s laboratorium vid Umeå universitet, som studerar syrgasdetektion i nematoden C. elegans.  Laboratoriet är affilierat till Wallenbergs centrum för Molekylär Medicin  (WCMM) och lokaliserat vid Umeå Centrum för Molekylär Medicin (UCMM).

Beskrivning av projektet
Forskningsprojektet syftar till att identifiera de molekylära mekanismer som medierar syrgasdetektion och i detalj studera de neurala kretsar som kontrollerar de beteendeförändringar som sker i respons till variationer i syrgasnivåer.  Projektet innebär bland annat studier av hur cytokiner kan påverka funktionen av neurala kretsar vid förändringar i syrgasnivåer där både C. elegans och odlade nervceller från däggdjur används.  Projektet involverar storskaliga genetiska screener, genomics, biokemi, mätning av kalcium signalering, opto-genetik samt RNA-profilering av enstaka nervceller.Kompetenskrav
Grundläggande behörighet har den som genomgått grundläggande högskoleutbildning om minst 240 högskolepoäng (hp) inklusive 60 hp på avancerad nivå eller som i någon annan ordning inom eller utom landet har förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Den sökande ska därtill i sin högskoleutbildning, och/eller på annat likvärdigt sätt, ha uppnått grundläggande teoretiska kunskaper inom cell-/molekylärbiologi, samt ha erfarenhet av laborativt arbete och metodutveckling, däribland erfarenhet av grundläggande biokemiska analysmetoder. Det är meriterande om den sökande kan visa sina laborativa kunskaper genom publicerade artiklar i internationella tidskrifter. Särskild behörighet
För att kunna antas till utbildning på forskarnivå krävs goda språkkunskaper i engelska, både skriftliga och muntliga kunskaper avses. Bedömning av dessa kunskaper görs genom att en tilltänkt doktorand presenterar sin forskningsplan på engelska inför en av prefekten utsedd forskarutbildningsgrupp.Upplysningar
Ytterligare upplysningar om anställningen kan fås av Changchun Chen UCMM/WCMM, Umeå Universitet, 901 87 Umeå, Sverige eller via e-post: changchun.chen@umu.se.

Besök gärna även vår hemsida: https://www.umu.se/en/research/groups/changchun-chen/


Ansökan
Ansökan ska innehålla:

• ett personligt följebrev med beskrivning av din forskningserfarenhet, ditt forskningsintresse och varför du är lämpad för forskarutbildningsplatsen,

• en meritförteckning som inkluderar examina och tidigare anställningar,

• styrkta kopior av examensbevis, betyg och intyg,

• kopior på examensarbete och eventuella publikationer,

• kontaktinformation till minst två referenspersoner

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem och vara inkommen senast XXXX-XX-XXLöneplacering
Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandtjänst.Övrig information
http://www.medfak.umu.se/utbildning/utbildning-pa-forskarniva/doktorandhandboken/

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se