merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Bygglovshandläggare/Bygglovsingenjör

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Sektor Samhällsbyggnad har en central roll i att skapa en attraktiv och hållbar kommun, där människor trivs att bo och verka. Vi arbetar för att utveckla kommunen inom många olika områden – till exempel plan och bygg, miljö- och hälsoskydd, mark och exploatering, vatten och avlopp, avfall, kart och mät, idrottsanläggningar, bostadsanpassning, färdtjänst, samt gata och park.

Verksamhet Bygglov har i dag fjorton medarbetare. Fem administratörer och åtta handläggare/inspektörer. Vi hanterar ärenden om lov, förhandsbesked, anmälningsärenden, tekniska samråd samt tillsyn enligt Plan- och bygglagen. Även handläggning av bostadsanpassningsbidrag ligger inom vår verksamhet. Tekniska myndighetsnämnden tar beslut i de frågor som inte omfattas av vår delegationsordning. Vi ser att intresset och behovet av att bygga i kommunen är stort och vi behöver nu en handläggare för att möta vårt ansvar enligt Plan- och bygglagen.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en bygglovshandläggare. I arbetsuppgifterna ingår att självständigt handlägga nämndens förhandsbesked, lov- och anmälningsärenden samt tillsynsärenden. Du är föredragande inför nämnden och ger information och rådgivning till allmänheten. I vår verksamhetsutveckling bidrar du och driver också en del egna frågor. Vi handlägger ärenden i systemet ByggR varför erfarenhet av det är meriterande.

KVALIFIKATIONER
Utbildning krävs. Vi söker dig som har erfarenhet av myndighetsutövning och har en mycket god förmåga att kommunicera både muntligt och skriftligt. God kännedom om bygglovsprocessen samt goda kunskaper inom plan- och bygglagen.

Vi värdesätter god förmåga att planera och strukturera arbetsuppgiften och att driva utveckling och samarbetsformer i verksamheten. Du har förståelse för att arbeta i en politiskt styrd organisation och stort fokus på bemötande och service till våra kommuninvånare.

Du har B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se