merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Två stycken Kris – och beredskapshandläggare

Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden. Hos oss arbetar drygt 140 personer och vår chef är landshövding Cecilia Schelin Seidegård.
På enheten för Social hållbarhet och Beredskap arbetar idag drygt 15 personer med arbetsuppgifter som spänner över ett antal verksamhetsområden såsom, jämställdhet, folkhälsa, mänskliga rättigheter, integration, brottsförebyggande arbete samt kris-och beredskapsfrågor, civilt försvar, informationssäkerhet, säkerhetsskydd och totalförsvarsplanering mmARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen i Gotlands län söker nu två medarbetare inom Kris- och beredskapsområdet som ska arbeta med att utveckla förmågan att förebygga och hantera samhällsstörningar i det gotländska samhället. Arbetsuppgifterna listade nedan kan bli hela eller i delar ingående arbetsuppgifter samt att båda handläggarna kommer att arbeta i den särskilda regeringssatsningen på Gotland för totalförsvarsplaneringen.

Du förväntas delta i, och i vissa fall driva egna projekt inom krisberedskapsområdet. I dina arbetsuppgifter ingår verksamhetsutveckling, löpande rutinarbete och årligen återkommande verksamhet tillsammans med övriga medarbetare inom enheten men även inom andra enheter på myndigheten. Beroende på dina intressen och erfarenheter kan dina arbetsuppgifter komma att handla om ett eller flera av områdena nedan.
• Förstärka planering och genomförande av övningsverksamhet, så väl internt som extern i länet
• Förstärka arbetet med teknikstöd för hela beredskapstrappan
• Förstärka arbetet med säkerhetsskydd och informationssäkerhet

Vi strävar mot en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå. Därför kan dina arbetsuppgifter komma att ändras utifrån nya behov. Du förväntas ingå i vår tjänsteman i beredskapsorganisationen.KVALIFIKATIONER
Du som söker har relevant högskoleutbildning och bör ha teoretiska och praktiska kunskaper inom området kris och beredskap. Du ska ha erfarenhet av statlig eller kommunal förvaltning och gärna på strategisk nivå och med utvecklingsfrågor.

Du är resultatinriktad, analytisk och har ett strukturerat arbetssätt. Du har förmåga att självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter och se helheten framför detaljerna. Du kan arbeta processinriktat. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du ska ha en pedagogisk förmåga. Samarbetsförmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper då vi arbetar mycket tillsammans både internt och externt.
Då myndigheten strävar efter att ha olika tvärperspektiv på verksamheterna det en fördel om har ett intresse eller kunskap inom t.ex. genus mänskliga rättigheter eller klimatanpassning.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med GIS system (ArcGIS) och RAKEL samt informationssäkerhetsarbete och säkerhetsskyddsarbete.

Vi förutsätter att du har B-körkort då anställningen innebär resor inom och utanför länet.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass kommer sedvanlig registerkontroll att utföras vid en eventuell anställning. Anställningen kräver att du är svensk medborgare och du kan bli föremål för krigsplacering. Anställningen kommer att genomföras under förutsättning att medel beviljas av ansvarig myndighet.ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Länsstyrelsen i Gotlands län tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med media säljare, rekryteringssajter och liknande.
Länsstyrelsen på Gotland erbjuder en trivsam arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter. För att arbeta hos oss ska du dela Länsstyrelsens värderingar om människors lika värde.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se