merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Planarkitekt till Samhällsbyggnadsförvaltningen

I Österåkers kommun arbetar vi för att ge invånarna den bästa kvalitén på den service och de tjänster vi tillhandahåller. Hos oss är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Du som arbetar hos oss kan vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Vill du vara med på vår resa? Då är du varmt välkommen till Österåker.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med och planera för att Österåkers kommun utvecklas hållbart? Vi söker nu ytterligare en planarkitekt som tillsammans med oss kan planera för utvecklingen av en växande, attraktiv och hållbar kommun.

Inom Samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar drygt 100 personer för att utveckla en levande och trygg kommun för alla. Åkersberga är en expansiv del av Stockholmsregionen med en befolkningsutveckling över genomsnittet. 

Kommunen har nyligen antagit en ny översiktsplan med hög ambition vad gäller hållbar samhällsutveckling samt att förstärka vår identitet som modern stad med småstads- och skärgårdskarakär. Genom medverkan i Sverigeförhandlingen har vi förbundit oss att utveckla nya stadsdelar intill Roslagsbanans stationer samtidigt som Roslagsbanan förlängs in till Stockholms city. Kommunen befinner sig därför i ett intensivt utvecklingsskede och står inför flera stora och spännande stadsbyggnadsprojekt. Planenhetens uppdrag har stor spännvidd och vi arbetar med allt från stora stadsutvecklingsprojekt till kompletteringar med större och mindre bostadsprojekt, skolor, förbättrade kommunikationer etc. Nu planeras bl.a. fortsatt utveckling av centrumområdet samt Kanalstaden liksom utveckling av våra fritidshus- och stationsområden.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara en del av ett härligt sammansvetsat gäng där vi utvecklas tillsammans och skapar god stämning? Du kommer att tillhöra planenheten som idag består av 11 medarbetare som i första hand arbetar med detaljplanering, men också med planprogram och utredningsunderlag i tidiga skeden. Som planarkitekt och projektledare arbetar du med plan-, gestaltnings- samt hållbarhetsfrågor. Vi arbetar i projektform och du kommer att driva planarbetet i samarbete med andra kollegor i kommunen, men också ha kontakter med förtroendevalda, allmänheten och andra aktörer i branschen. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är planeringsarkitekt, arkitekt, landskapsarkitekt eller motsvarande. Vi ser gärna att du har flerårig yrkeserfarenhet, gärna från kommunal förvaltning/stadsbyggnadskontor. Du har erfarenhet av att upprätta formella detaljplaner och program samt arbeta med komplexa stadsmiljöer och hållbar stadsutveckling.

Du ska kunna hantera vanliga planerings-, illustrations-, bild- och textverktyg som AutoCAD, Arc GIS samt Adobe- och Officepaketen. Du har ett stort engagemang för gestaltning och stadsbyggnadsfrågor samt hållbar stadsutveckling.

Du har god samarbetsförmåga och kan leda en grupp mot ett utsatt mål. Du är ansvarstagande och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är kreativ och initiativrik och vill uppnå resultat. Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal, skrift och bild. Att ha dialog kring planering och hållbar stadsutveckling är en viktig del av arbetsuppgifterna. Vi lägger även stor vikt vid din sociala kompetens.

Anställningens omfattning
Heltid

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Tillträde
Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag
2019-01-07


Vi kommer att genomföra denna rekrytering inom ramen för kommunens egna resurser. Vi ber därför vänligen rekryteringskonsulter att inte kontakta oss för att erbjuda sina tjänster.

Ansök via länk nedan


Österåker är en skärgårdskommun i stark tillväxt och utveckling, en av landets snabbast växande kommuner. På sommarhalvåret fördubblas befolkningen genom fritidsboende och turister. Nyföretagandet är starkt och arbetslösheten mycket låg. Centralorten Åkersberga utvecklas till en modern stad med vattenkontakt. Flera spännande bostadsområden byggs och permanentboende i skärgården lockar allt fler. Österåker samarbetar med andra kommuner för att möta den ökade tillväxten, genom en gemensam vision att skapa 50 000 nya arbetstillfällen.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se