merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Två Överförmyndarhandläggare

Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer och en region som har framtiden för sig. Vi är landets yngsta universitetsstad och har tre år i rad blivit utsedd till Sveriges bästa sommarstad.

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

Överförmyndarverksamheten är placerat under kommunledningskontoret, Kalmar kommun. Verksamheten samverkar med Borgholms och Mörbylånga kommun.

ARBETSUPPGIFTER
Överförmyndarverksamheten är en tillsynsverksamhet vars huvudsakliga uppgift är att
se till att människor i behov får en god man eller förvaltare, samt att utöva tillsyn över dessa ställföreträdare.

Du handlägger självständigt nya ansökningar om godmanskap och förvaltarskap där även rekrytering av nya ställföreträdare ingår. Som handläggare gör du oberoende granskningar av redovisningar från gode män, förvaltare och förmyndare samt initierar eventuella åtgärder med anledning av granskningens resultat. Du kommer att ha omfattande kontakter med ställföreträdare, anhöriga, tingsrätt, myndigheter och allmänhet. I arbetet ingår också att bedriva ett utåtriktat arbete i form av informationsträffar och utbildningar.

KVALIFIKATIONER
Du är ekonom, jurist eller har annan minst 3-årig högskole-/universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av kvalificerat arbete inom offentlig förvaltning där du självständigt har handlagt ärenden.

Som person är du strukturerad, självgående och kan prioritera arbetet på ett effektivt och noggrant sätt. Du är trygg, stabil och har ett positivt förhållningssätt. God samarbetsförmåga är viktigt och en av förutsättningarna för att trivas med uppdraget är att du kan hantera kontakter med olika människor i varierande sammanhang. Du har lätt att för att uttrycka dig väl i tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se