merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Forskningsassistent med projektfunktionen: Spelprogrammerare

Vill du vara del av ett innovationsprojekt med mål att utveckla ett spel om klimatfrågor och som uppmuntrar människor till att leva mer klimatsmart?

Projektet är 7 månader och har som huvudsakliga mål att utveckla en spelbaserad lösning som förmedlar nydanande klimatforskning från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) på ett engagerande sätt till dess användare. Spelet vänder sig främst till gymnasieungdomar och lärare och behöver dels vara en effektiv informationsförmedlare, men även ett verktyg som uppmuntrar och hjälper människor granska och förändra sina egna vanor för att ha en mer positiv inverkan på miljön. I projektet samverkar Högskolan i Skövde och Sveriges Lantbruksuniversitet. Samverkansparterna vill prova nya lösningar med inslag av speldesign och spelteknologier för att hitta nya engagerande sätt att sprida klimatforskning.

Du kommer att arbeta inom ett arbetsteam som består av fyra utvecklare och en projektledare och du förväntas dels vara närvarande på arbetsplatsen (Högskolan i Skövdes lokaler) samt kunna delta i seminarier och utvecklingsmöten både i Skövde och på annan ort tillsammans med SLU och medlemmar från den tänkta målgruppen. Det är viktigt att du är intresserad av att arbeta med klimatfrågor, hållbarhet, etisk digitalisering och jämställdhet då detta är centrala områden inom projektet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:


• Vara delaktig i att utveckla innehållet till den digitala applikationen.
• Planera och genomföra olika testaktiviteter och workshops tillsammans med SLU och medlemmar från den tänkta målgruppen.
• Ta ansvar för den digitala applikationens tekniska implementation.

Ytterligare arbetsuppgifter kan komma att ingå i befattningen.

Du behöver vara en person som har ett gediget spelintresse, är kreativ och/eller tekniskt intresserad samt har ett pedagogiskt intresse. Du och resten av utvecklingsteamet kommer att arbeta med stor kreativ frihet inom projektets ramar och du skall tycka att det är roligt och en utmaning att arbeta i ett innovationsprojekt där du är med och skapar framtidens utbildningsverktyg inom klimatsmart tänkande.

Vi söker dig som har:


• Akademisk examen på lägst kandidatnivå eller motsvarande inom för anställningen relevant ämnesområde.
• Erfarenhet av spelutveckling och spelprogrammering.
• Dokumenterad god samarbetsförmåga.

Vi kommer också att värdera följande bedömningsgrunder vid anställningen:


• Baskunskaper inom, eller ett intresse av att lära dig mer om, klimatfrågor och hållbarhetslära.
• Erfarenhet att arbeta med spelprojekt inom ämnesområdet.
• God förmåga att presentera och kommunicera information.
• Erfarenhet av att arbeta i innovativa miljöer.
• Kännedom om programmering för mobila enheter.
• God förmåga att arbeta självständigt med teknisk implementation men även att koordinera detta med projektgruppens arbetssätt och gemensamma målsättningar.
• God förmåga att tolka verkliga behov från övriga projektgruppen, målgruppen och andra samarbetspartners och utvärdera deras tekniska genomförbarhet.

Vid denna anställning kommer stor vikt att fästas vid god samarbetsförmåga, erfarenhet av dataspelsutveckling samt baskunskaper inom, eller ett intresse av att lära dig mer om, klimatfrågor och hållbarhetslära.

Högskolan i Skövde arbetar aktivt med ett förebyggande diskrimineringsarbete för att bibehålla och förbättra en inkluderande arbetsmiljö.

Tjänsten är tidsbegränsad och omfattar 50%. Projektet pågår under cirka 7 månader.

Sista ansökningsdatum: 2018-11-30

Diarienummer: Ref nr HS 2018/816

Kontaktuppgifter

Upplysningar om anställningen lämnas av projektansvarig Björn Berg Marklund eller avdelningschef Johan Almer som nås via Högskolans växel 0500-44 80 00. Facklig information lämnas av Anders Johansson (Saco-S) eller Sonja Nohlgren (ST), som nås via Högskolans växel 0500-44 80 00.

Ansökan
Du söker anställningen via vår hemsida, www.his.se/jobb genom att klicka på ”Ansök” längst ned i annonsen. Till din ansökan ska följande dokument bifogas:


• Personligt brev
• CV med personuppgifter, examina, övriga utbildningar, tidigare anställningar och annan relevant erfarenhet
• Intyg/betyg och övriga dokument som styrker din ansökan

Enligt Riksarkivets föreskrifter är Högskolan skyldig att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att utgallras.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se