merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Förskollärare till Solberga förskolor i Älvsjö

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning

Varmt välkommen till Solberga förskolor i Älvsjö!

Solberga förskolor i Älvsjö erbjuder varje barn en förskoletid full av glädje, vänskap, lärande och med många utmaningar i lekfullt utforskande sammanhang.

Nu söker vi förskollärare med ett empatiskt och engagerat arbetssätt, som i samverkan med övriga kollegor vill vara med och fortsätta utveckla våra verksamheter.

Solberga förskolor består idag av tre förskolor - Solängen, Prästängen och Citrusgården. Reflektion och pedagogisk dokumentation är en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete, liksom för barns lärande och för det kollegiala lärandet. Barnen ska mötas av en kreativ och laborativ, relationellt orienterad miljö som skapar möjlighet till möten och väcker vilja till lärande, kompisskap och nyfikenhet.

Varje arbetslag har schemalagd reflektionstid varje vecka. Vi erbjuder olika och regelbundna forum för pedagogiska träffar samt intern och extern fortbildning. Genusmedvetenhet och jämställdhet, lek och lekutveckling samt språkutveckling och IKT är prioriterade områden nu och framöver.

Solberga förskolor har välutrustade utomhusmiljöer och närhet till både skog och parker. Solbergaskogen och Kristallparkens parklek är nära grannar. Till och från våra förskolor finns bra bussförbindelser från Fruängen, Älvsjö, Telefonplan och Gullmarsplan. Det är gångavstånd från pendeltågsstationen i Älvsjö.

Vi startar nu upp en ny förskola i en äldre befintlig förskolelokal men verksamheten beräknas flytta till helt nya lokaler i november 2019. Det finns därför goda möjligheter att vara med och påverka lokalerna som byggs. Verksamheterna har egna kockar som lagar mat från grunden. Inom enheten finns även en administratör som stöd liksom en pedagogisk handledare som arbetar nära alla arbetslag. Barngrupperna är små och pedagogtätheten hög. Älvsjö förskolor har goda resultat och förskoleundersökningen visar på bäst resultat i staden.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som förskollärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt förskolans verksamhetsmål. Vår välorganiserade dagsstruktur, som utgår från barnens delaktighet och inflytande, utgör grunden för vårt pedagogiska arbete. Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är pedagogisk dokumentation. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Vi ser också den pedagogiska dokumentationen som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling.

Du ansvarar, i samverkan med dina kollegor, för utvärdering, uppföljning, utvecklingssamtal och skriftlig information till familjer. Du uttrycker dig väl och varierat i både tal och skrift och är väl insatt i förskolans mål och åtaganden. Du kan leda och entusiasmera vid föräldramöten och avdelningsmöten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt inväntar din legitimation. Vidare har du erfarenhet från yrket. Datorvana och erfarenheter inom IKT samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arrangera utvecklande pedagogiska lärmiljöer. Arbetslagsansvar och god erfarenhet av att starta upp barngrupper, av inskolning samt erfarenhet att starta upp ny verksamhet ses även det som meriterande.

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid följande kompetenser:

Vi söker dig som är stabil och har god självkännedom och som genom ett tryggt ledarskap kan både leda och följa barn samt leda kollegor. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper. I din yrkesroll är du engagerad, professionell och du styrs av mål- och resultattänkande och ser till helheten i prioriteringar, planering och agerande. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift.

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se