merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Forskare

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi vid Sahlgrenska akademin bedrivs omfattande forskning och undervisning över stora kunskapsområden från molekyl till människa. Verksamheten utgörs av fem sektioner; farmakologi, fysiologi, hälsa och rehabilitering, klinisk neurovetenskap samt psykiatri och neurokemi.
Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, söker nu en forskare, med placering vid sektionen för psykiatri och neurokemi.

Vid Alzheimers sjukdom sker det en aggregering av specifika proteiner (beta-amyloid och tau) i hjärnan. För att förstå patofysiologin i större detalj krävs kunskap om de mekanismer som leder till proteinaggregation, hur proteinerna processas till fragment och hur dessa kan kopplas till spridning av sjukdomspatologin. Dessa sjukdomsspecifika proteiner utsöndras från nervceller i vesikler (exosomer), vilka återfinns i blod. Detta projekt går ut på att vidareutveckla metodik för studier på exosomer i blod, bestämma deras innehåll av biomarkörer för Alzheimer, med målet att utveckla metoder att studera sjukdomsmekanismer och för diagnostik.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innefattar att vidareutveckla metodik för isolering och karakterisering av exosomer från humant blod och utveckla och validera nya analysmetoder och att göra kliniskt neurokemiska studier. Analysmetoder inkluderar ultracentrifugering, exosomisolering, proteinanalyser och utveckling och validering av nya immunassays.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i relevant ämnesområde. Stor vikt att fästas vid metodologisk och forskningserfarenhet inom området intercellulär signalering via exosomer, vesikel isolering och separation, analys av biomarkörer, och patogenes vid Alzheimers sjukdom, dokumenterad via publikationer i vetenskapliga tidskrifter. God förmåga att självständigt utveckla metodik, bearbeta data och skriva vetenskapliga publikationer är en förutsättning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 100% i 6 månader, med placering vid institutionen för neurovetenskap och fysiologi. Tillträde; enligt överenskommelse. 

Kontaktuppgifter för anställningen

Upplysningar om anställningen lämnas av professor Kaj Blennow tfn; 031-343 1791, e-post; kaj.blennow@clinchem.gu.se eller av sektionschef/professor Henrik Zetterberg tfn; 076-8672647, e-post; henrik.zetterberg@gu.se.

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Intyg om doktorsexamen ska bifogas med ansökan.

Ansökan ska vara inkommen senast: 2018-11-29. 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se