merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Förskolechef till Utby

Göteborgs förskoleförvaltning omfattar 389 kommunala förskolor och 179 fristående förskolor med ca 30 000 barn. Omsättningen är ca 4,1 mdkr. Förvaltningen har ca 6 000 medarbetare och chefer som gemensamt utvecklar och förvaltar verksamheten till framtidens förskola.

Förskoleförvaltningen har tydligt fokus på att utveckla kultur, förhållningssätt samt styrning- och ledning, för att stödja och skapa bästa möjliga förutsättningar för förskolecheferna att leda den pedagogiska utvecklingen av förskolan. Vi söker dig som brinner för utmaningen att bygga upp en nyskapande och modern organisation med följande fokus:

- Ökad kvalitet i undervisningen för barns lärande och utveckling
- Tydligare ansvar, styrning och ledning för barns lärande och utveckling
- Ökad likvärdighet mellan förskolor för att alla barn ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet och kompensera för olika förutsättningar


ARBETSUPPGIFTER
Göteborgs förskoleförvaltning bildades den 1 juli 2018 och är en av landets största utbildningsförvaltningar. Nu söker vi dig som vill utvecklas i uppdraget som förskolechef och arbeta med ledning och utveckling på tre förskolor i Utby. De förskolor som du kommer att ansvara för att driva och utveckla är Kanngjutaregatan 1 (tre avdelningar), Fjällbopark 13 (tre avdelningar) och Karduansmakaregatan 44 (fyra avdelningar). Kanngjutaregatan kommer inom de närmaste åren flytta till nya fräscha lokaler.

Förskolorna ligger i det natursköna Utby, vid foten av Fjällboberget. Varje förskola har sitt egna tillagningskök. Hos oss arbetar medvetna och engagerade pedagoger. För oss är det viktigt att vi har en god kontakt och ett bra samarbete med både barn och dess vårdnadshavare. Förskolorna arbetar projekterande och med pedagogisk dokumentation. Vi sätter barnens lärande och delaktighet i fokus och utgår ifrån deras nyfikenhet och intressen.

Din roll som förskolechef är att organisera och skapa förutsättningar för en förskola av hög kvalitet där läroplanens värdegrund genomsyrar verksamheten. Du skapar engagemang och delaktighet bland dina medarbetare och leder arbetet mot enhetens uppsatta mål och vision. I den nya förvaltningen får du stöd i olika processer såsom administration, ekonomi, HR, kvalitet och analysstöd, vilket skapar större möjlighet till fokus på det pedagogiska ledarskapet. Som förskolechef ansvarar du för att verksamheten är kvalitetssäkrad och i uppdraget ingår ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar.

Du kommer att ingå i ett välfungerande chefsteam med kollegor där vi ger varandra mycket stöd och har ett gott och roligt samarbete. Tillsammans vill vi skapa en förskola av hög kvalitet som uppnår goda resultat genom att vi stödjer barnens lärande och utveckling utifrån varje barns unika förutsättningar och du är delägare i det arbetet. Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete tillsammans med kunniga och erfarna kollegor och medarbetare.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en högskoleexamen gärna inom det pedagogiska området. Meriterande är om du har tidigare chefs- och ledarerfarenhet samt erfarenhet av ekonomistyrning, personalledning och verksamhetsutveckling. Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument. Vi erbjuder alla förskolechefer att läsa rektorsprogrammet i anslutning till påbörjad tjänst.

I rollen som förskolechef krävs att du är socialt säker, tydlig i ditt ledarskap och du motiveras av att arbeta mot uppsatta mål. Genom att fördela arbetet, delegera uppgifter och sätta upp konkreta delmål ser du till att andras kompetens tillvaratas.

Som person är du lyhörd vilket innebär att du är närvarande, en aktiv lyssnare och arbetar för en god sammanhållning. Du har ett stort intresse av pedagogik och har en god pedagogisk förståelse. Då du kommer att ha mycket kontakt med andra, både vårdnadshavare, medarbetare och ledning, behöver du vara kommunikativ och bra på att samarbeta.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Intervjuer kommer i största möjliga mån hållas 28/11, 30/11 samt 4/12.

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta kan beställas på Polisens hemsida.   
 
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se