merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Processingenjör

På Södra startar allt i skogen. Där lägger vi grunden för en global skogsindustri med över 3 400 medarbetare. Tillsammans upptäcker, utmanar och utvecklar vi dagligen de möjligheter skogen ger. En förnybar råvara och ett hållbart kretslopp hela vägen från frö till slutprodukt. Det är så vi bygger relationer och långsiktig framgång.


Vill du ha ett spännande arbete inom ett framgångsrikt företag som satsar stort på framtiden? Vi söker nu en processingenjör till vår massafabrik i Mönsterås då en av våra medarbetare har gått vidare till andra arbetsuppgifter inom organisationen.Ett av Södras strategiska mål är att öka andelen kvinnliga medarbetare till 30 procent år 2020. Vår långsiktiga strävan är att Södras anställda ska spegla den mångfald som finns i befolkningen och vi välkomnar därför sökanden med alla möjliga bakgrunder och ursprung.

 

Dina arbetsuppgifter

Som processingenjör på vår processtekniska avdelning erbjuds du ett spännande jobb! Du kommer att arbeta i nära samarbete med produktionsorganisationen för att vidareutveckla och optimera vår produktionsprocess. Du blir en länk mellan processutveckling och produktion och kommer förutom en mängd interna kontakter även ha en del externa kontakter. Du har en viktig roll när vi ska ta fram den fulla potentialen i vår fabrik.

Som processingenjör driver och initierar du teknisk process- och produktionsutveckling. Att arbeta nära drift- och underhållsorganisationerna och hålla sig uppdaterade om aktuella produktions- och processfrågor är viktigt för att kunna stötta i felsökningar och genomföra förbättringar. I projekt ska du vara behjälplig i processfrågor och vid behov även kunna ta rollen som projektansvarig.

 

Din erfarenhet

För att trivas hos oss och lyckas i rollen har du en förmåga till analytiskt tänkande samt en förmåga och vilja att arbeta med ständig förändring och utveckling. För att lyckas med det är det avgörande att du är en god kommunikatör och förstår vikten av att skapa bra relationer, både internt och externt, då arbetet bygger på tätt samarbete med övriga organisationen. Detta kräver goda kunskaper i både svenska och engelska. Det är viktigt att du skapar dina egna nätverk och på ett målmedvetet sätt driver ditt arbete framåt på eget initiativ. Arbetsmiljön står högst i fokus för oss så du behöver vara säkerhetsmedveten.

Du har en civilingenjörsexamen eller motsvarande, gärna inom kemi-, energi-, maskinteknik eller liknande. Har du kompetens inom massateknik eller erfarenhet från processindustri, gärna massa och papper, är det meriterande men huvudsaken är att du är en person som vill utvecklas med företaget. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Din arbetsgivare Södra

Södras gemensamma värdegrund är värdeskapande relationer, långsiktigt agerande. Den är viktig för att vi ska kunna attrahera och behålla rätt kompetens. Medarbetare som trivs och visar ett stort engagemang är avgörande för vår framgång och utgör kärnan i vår verksamhet. För oss är en frisk och säker arbetsplats en central del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla våra medarbetares kompetens och yrkeskunnande. Vi vill att våra medarbetare ska må bra och erbjuder därför bland annat hälsoprofilbedömningar, friskvårdsbidrag och sjukförsäkring till våra   anställda. Vi har intressanta arbetsuppgifter i teknikens framkant med goda utvecklingsmöjligheter genom såväl företagsinterna som externa utbildningar, projekt och erfarenhetsutbyten.

 

Placering

Placeringsort är Mönsterås och tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

 

Vill du veta mer?

Kontakta Örjan Johansson, t f Processteknisk chef, tfn 0499-152 67 för frågor kring tjänsten eller Carl de Vries, HR-Partner, tfn 0499-152 23 för frågor kring rekryteringsprocessen. Facklig företrädare för SI är Olof Hellström, tfn 0499-151 37 samt för Unionen Håkan Olsson, tfn 0499-151 66.

Välkommen med din ansökan senast den 25 november 2018 via länken nedan.

Följ oss gärna på Facebook, #jobbapåsödra 

Vi tar inte emot ansökningar via brev eller e-post. Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se