merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

MR-fysiker på ett av Sveriges bästa Universitetssjukhus?

På Universitetssjukhuset i Linköping bedrivs högspecialiserad bilddiagnostisk verksamhet inklusive bildstyrd interventionell behandling, mammografiutredningar och endoskopi samt undervisning, utveckling och forskning. Forskningsverksamheten inom MR ligger i framkant och bedrivs inom 'Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering' (CMIV, https://liu.se/en/research/center-for-medical-image-science-and-visualization-cmiv) och det finns nära samarbeten med såväl akademin som industrin.

Som MR-fysiker är du anställd på Medicinsk strålningsfysik som är en arbetsplats med en välkomnande attityd, en engagerad medarbetargrupp och där vi har kul på jobbet. Vi erbjuder dagligen utmaningar kombinerat med kontinuerlig kompetensutveckling inom området. Inom Medicinsk strålningsfysik bedrivs verksamhet inom områdena MR-fysik, strålterapi, röntgen, nuklearmedicin och strålskydd. Personalen utgörs av MR-fysiker, sjukhusfysiker, ingenjörer och en administratör. Vi har idag 25 tjänster.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som vill ingå i ett engagerat fysikteam som löser både de dagliga och strategiska kliniska frågeställningarna inom MR-fysik.

Följande ingår ditt arbete:


• Du skall driva metodutveckling i nära samarbete med klinisk MR-personal (röntgensjuksköterskor och röntgenläkare) och utveckla befintliga och nya undersökningsrutiner samt implementera nya tekniker.
• Du skall vara ett stöd inom MR-fysik för klinisk MR-personal i det dagliga rutinarbetet samt finnas tillgänglig för att svara på frågor av MR-fysikalisk natur.
• Aktivt arbeta med säkerhetsföreskrifter samt bedömning av implantat och extern utrustning.
• Undervisning och fortlöpande utbildning av berörda personalkategorier inom MR-säkerhet, MR-fysik och MR-metodik.
• Stor möjlighet att bedriva forskning i samarbete med forskare på CMIV, Röntgen och på Medicinsk strålningsfysik

Utrustning
Vi har tio helt moderna 1.5 och 3 T magnetkameror på Röntgen och CMIV (i Linköping, Motala och Norrköping), tillverkade av GE, Siemens respektive Philips. Tre av dessa magnetkameror används i första hand för MR-forskning men även för kliniska undersökningar. Ytterligare två magnetkameror, båda 3 T, kommer att installeras på universitetssjukhuset inom kort (strålbehandlingen, MRiRT; neurokirurgi, iMR). Forskningsavtal finns med alla leverantörer av magnetkameror och vi har även tillgång till den nationella 7 T magnetkameran. Exempel på metoder som utvecklats och utvecklas på MR-fysik är avancerad neuro-MR inklusive fMRI och spektroskopi, multinukleär MRS, kvantitativ MR samt buk-MR. Den avancerande maskinparken ställer höga krav på stöd till den kliniska personalen från våra MR-fysiker.

Utbildning och erfarenhet
Du är MR-fysiker (civilingenjör) eller legitimerad sjukhusfysiker med erfarenhet av MR. Doktorsexamen inom hjärt-MR eller buk-MR är meriterande liksom erfarenhet av att utveckla och implementera nya MR-metoder i klinisk rutin, erfarenhet av MR-säkerhetsutredningar samt kvalitetskontroll av magnetkameror. Programmeringserfarenhet särskilt Matlab och systemerfarenhet av unix/linux är även det meriterande. God språklig förmåga är nödvändig och du är duktig på att formulera dig i både tal och skrift såväl på engelska som på svenska/skandinaviska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att driva MR-utvecklingen framåt både i en klinisk miljö och i ett forskningssammanhang. Du har god samarbetsförmåga och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt samtidigt som du gärna och smidigt samarbetar med både andra i gruppen och en rad olika professioner. Du är lyhörd och kommunicerar på ett tydligt sätt för att kunna utgöra ett stöd för personalen i sitt dagliga arbete. Du är en kunskapsresurs, tar egna initiativ med fokus på den kliniska verksamheten samt tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Placering
Placeringen av tjänsten är på MR-fysik, Universitetssjukhuset i Linköping. Linköping ligger i Sveriges befolkningscentrum och har goda kommunikationer med Stockholm, Lund, Köpenhamn och Amsterdam. Vi har ett regionalt samarbete med Landstingen i Jönköping och Kalmar.

Anställning och information
Vi erbjuder en tillsvidare anställning, med start så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Sektionschef, MR-sektionen, Peter Lundberg, 010-103 27 90.
Verksamhetschef, Agnetha Gustafsson, 010-103 81 16.

Facklig företrädare för:
Naturvetarna är Yosef Al-Abasse, 010- 103 27 02.
Sveriges Ingenjörer är Magnus Gårdestig, 010-103 17 75.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 10 december 2018. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver hjälp med att registrera i systemet, kontakta kundtjänst CVU, direkt, 010-103 60 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser.

Region Östergötland

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se