merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Biträdande institutionschef

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan.


Älvgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning.

ARBETSUPPGIFTER
Biträdande institutionschef är direkt underställd institutionschefen och ersätter institutionschefen vid dennes frånvaro. Tillsammans med institutionschef ansvara för strategiska frågor och verksamhetsplanering, budget och institutionens aktivitetsplanering i enlighet med av SiS fastställd verksamhetsplan. Biträdande institutionschef ansvarar för att vara ett stöd till avdelningsföreståndare när det gäller nyckeltal, mbl-frågor samt vissa säkerhets och personalfrågor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en person med genuint intresse för missbruksvård. Du skall ha akademisk grundexamen 220 hp inom samhälls- och beteendevetenskap eller vårdvetenskap eller annan kompetens som arbetsgivaren prövar likvärdig. Personen vi söker skall ha flerårig dokumenterad och vitsordad chefserfarenhet.
Du ska ha god förmåga till samverkan både internt, med personal och kollegor, samt externt med socialtjänst eller andra myndigheter. Du bör ha en hög integritet, vara strukturerad, effektiv, tydlig och stresstålig. Du är lyhörd och tilltalas av fakta samt har en god förmåga att se helheten. Dokumentation är en stor del av ditt arbete så du ska ha lätt för att uttrycka dig och ha goda kunskaper i svenska. Körkort B är ett krav då det förekommer resor i tjänsten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med tvångsvård och har erfarenhet av att arbeta med övergripande personal- och arbetsmiljöfrågor, juridiska frågor och riktlinjer samt har kunskap i myndighetens olika datasystem Primula, Kia, Proceedo, BeSched och WinLaS.

ÖVRIGT
SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.

Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se