merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Rektor till vuxenutbildningen

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.




Beskrivning
Som rektor arbetar du i sektor Utbildning.

Här finns all utbildningsverksamhet samlad, från förskola upp till vuxenålder. Sektorn har nyligen utökat chefsorganisationen och förtydligat stöd- och ledningsprocesser för att möjliggöra ett mer aktivt och närvarande ledarskap och stöd till enhetscheferna. Vi jobbar också aktivt med mentorskap och coachning för cheferna inom sektorn. Allt för att skapa goda förutsättningar för dig att göra ett bra jobb som rektor. Ledordet är ”Tillsammans” – för det är så vi tror det blir som bäst.
Sektorn består av ca 20 rektorer och förskolechefer som du kommer att samarbeta med. Sektorn har också centralt placerade strateger och handläggare, samt stödfunktioner i HR- och ekonomirelaterade frågor.

Som rektor för vuxenutbildningen blir du chef för ca 25 medarbetare. Du samarbetar tätt med verksamhetschef samt de två rektorerna på Bergska gymnasiet.

Arbetsuppgifter
I rektorsuppdraget blir du ansvarig för verksamheter inom vuxenutbildning som består av vuxenutbildning på grundläggande samt gymnasial nivå, yrkesutbildningar för vuxna samt SFI.

Som rektor ingår personal-, budget- och verksamhetsansvar. Du ansvarar för att enhetens resultat analyseras och för att åtgärder på förbättringar planeras och genomförs. Samarbete och omvärldsbevakning är en förutsättning för att planera och utveckla utbildningar efter behov.


Det finns ett behov av att du arbetar nära verksamheten och att du har ett individfokus genom exempelvis hänsyn till elevers förutsättningar för studier.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning; statlig rektorsutbildning eller förutsättningar att bli antagen till rektorsprogrammet.
Kunskap om kommunal styrning och lagen om offentlig upphandling är en merit.


Du har god förmåga att samarbete och ser samverkan samt verksamhetsutveckling som självklara delar i din yrkesutövning. Du tar initiativ och är självgående i ditt uppdrag. Du är också serviceinriktad och har en kulturell medvetenhet och värdesätter olikheter. Du är flexibel och har förmåga att anpassa verksamheten efter förändrade villkor och behov.


Som ledare är ditt förhållningssätt till ditt uppdrag att du är en del av en större helhet. Du tänker och agerar strategiskt och har ett tydligt ledarskap.

Erfarenhet av ledarskap krävs.

Du har erfarenhet av pedagogiskt arbete.
Det är en merit om du finns i eller har funnits i en ledningsfunktion samt verkat inom vuxenutbildningen.



Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se