merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Performance Analyst till Sileo Kapital i Göteborg

Har du ett stort intresse för affärer, en stark analytisk ådra och vill arbeta med investeringar? Brinner du för att hjälpa människor mot en mer ordnad ekonomi och vill arbeta på ett företag som brinner för samma sak? Sileo Kapital söker nu en Performance Analyst till teamet i Göteborg. Vi välkomnar dig att söka redan idag då urval sker löpande.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Sileo Kapitals räkning en Performance Analyst till sitt kontor vid Lilla Bommen i Göteborg.

Sileo Kapital är ett kreditservicebolag som framförallt är verksamt på marknaden för köp och hantering av portföljer med förfallna fordringar från banker, kreditmarknadsbolag och andra kreditgivare. I egna system och med kunden i fokus försöker bolaget sedan hjälpa sina kunder att bli skuldfria. Framöver kommer bolaget även att erbjuda lån- och spartjänster till konsumenter.

Sileo Kapital började sin resa för 6 år sedan, idag är de ett 40-tal engagerade medarbetare som sitter i centralt benägna, nyrenoverade lokaler vid Lilla Bommen. Även om Sileo Kapital är ett ungt bolag har de på kort tid skapat en kultur som präglas av prestigelöshet, korta beslutsvägar och täta samarbeten. Du kommer exempelvis arbeta nära både organisationens VD och investeringsanalytiker Enis och Daniel på daglig basis. På Sileo Kapital finns en stark sammanhållning och de ser till att ha kul tillsammans, de anställda samarbetar dagligen och avslutar gärna veckan med en afterwork.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sileo Kapitals önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Sileo Kapital.

ARBETSUPPGIFTER
Företaget inför nu en mer analytisk approach till hanteringen av sina kreditportföljer. Som Performance Analyst kommer du att ha en verksamhetskritisk roll med inflytande över bolagets verksamhetsutveckling och arbetssätt. Du kommer arbeta i ett nystartat team som bl.a. jobbar med verksamhetsförbättringar genom att testa nya idéer och utmana det nuvarande arbetssättet. Det är en snabbfotad organisation där du snabbt kan testa nya arbetssätt och se resultat av dina initiativ. Du kommer att få god stöttning av dina kollegor som sitter på mycket kunskap om verksamheten, men kommer samtidigt få ta ett stort eget ansvar efterhand som du växer i rollen.

Dina arbetsuppgifter kommer bl.a. bestå av att följa upp gjorda portföljinvesteringar och rapportera eventuella avvikelser och förbättringsområden. Du kommer delta i arbetet med att utveckla den operationella effektiviteten på företaget genom att exempelvis strukturera upp kunderna i olika segment och tillämpa olika strategier mot olika kundgrupper. I arbetet använder du såväl internt data ur produktionssystemet som externt data från olika offentliga och privata register. Vidare kommer du stå för ett viktigt bidrag i en champion/challenger-metodik där de löpande designar, implementerar och utvärderar nya idéer.

Du kommer till exempel att:


* Strukturera data i Excel och SQL så att den blir möjlig att använda för analysändamål
* Analysera data och sammanställa information som behövs för att utvärdera verksamheten
* Bidra till att införa performance management genom att sätt upp KPI:er, följa upp dessa och utifrån identifierade utvecklingsområden komma med förslag till förändringar
* Ansvara för företagets övergripande strategier för informationsinhämtning och informationsanvändning
* Delta i utvecklingsarbete av beslutsstöd och användargränssnitt


VI SÖKER DIG SOM
* Har relevant eftergymnasial utbildning, t ex som civilingenjör eller civilekonom
* Har mycket goda kunskaper inom Excel
* Har goda kunskaper av relationsdatabaser, exempelvis Microsoft SQL-server
* Kan uttrycka dig obehindrat både muntligt och skriftligt på både svenska och engelska då båda språken används dagligen

Det är meriterande om du har arbetat som controller eller analytiker inom bankväsendet.

För att både trivas och lyckas i rollen har du med fördel ett stort intresse för finans och att göra affärer, i kombination med ett starkt analytiskt tänkande. Som person är du självgående och tar stort eget ansvar för att driva ditt arbete framåt. Arbetsgruppen är liten vilket gör att sammanhållning och teamwork är viktiga komponenter för företagets framgång. Sileo Kapital kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid denna rekrytering.

Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Lilla Bommen
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Sileo Kapitals önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på hanna.malmsten@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


Om oss

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Sileo Kapital är ett snabbväxande bolag som ingår i den norska börsnoterade koncernen B2Holding ASA som har verksamhet i 15 europeiska länder. Verksamheten består i att ta över fordringsportföljer med obetalda lån och krediter från banker och andra kreditgivare. I deras eget system och på deras eget kundfokuserade sätt försöker de sedan hjälpa kunderna att bli skuldfria. På kontoret i Göteborg är de idag ca 40 personer.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se