merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Skolkurator till Skjulsta resurscenter!

Om du vill arbeta nära elever, mycket relationellt och har en fallenhet för elever med funktionsvariationer inom autismspektrat- sök till oss på Skjulsta resurscenter!

Skjulsta Resurscenter är en av tre verksamheter inom Eskilstuna Kommuns Pedagogiska centrum. Centret är uppdelat i två enheter - våning 1 och våning 2. Denna tjänst är placerad inom våning 1 vilket är enheten som vänder sig till elever inom årskurs 1-9 med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom autismspektrat.

Alla kommunala grundskolelever inom Eskilstuna Kommun, i samverkan med vårdnadshavare, har möjlighet att ansöka om en plats hos. Ansökan görs alltid av rektor på hemskolan och efter kartläggning och utredning av elevens specifika behov tas sedan beslut om placering hos oss.

Vi erbjuder ca 16 elevplatser och för att möta våra elevers behov har vi en hög personaltäthet bestående av sex lärare, en speciallärare, en kurator, tre fritidspedagoger och en specialpedagog. Inom enheten finns också en psykolog.

Läs mer om oss på: www.eskilstuna.se/pedagogisktcentrum


ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en skolkurator till Skjulsta 1! Är du vår nya kollega?

Vi arbetar tillsammans med hälsofrämjande och förebyggande frågor på ett övergripande och strategiskt plan för att utveckla vårt arbete för våra elever. Det innebär till exempel att du som skolkurator har ett nära samarbete med övriga funktioner inom elevhälsoteamet samt övriga kollegor på skolan. I tjänsten ingår arbete med eleverna enskilt och i gruppsamtal. Vi ser det som en självklarhet att du, precis som vi, värnar om goda föräldrakontakter.

Som kurator ingår du i skolans elevhälsoteam, som utöver dig består av speciallärare,
specialpedagog, skolsköterska, skolpsykolog och skolledning.

Givetvis har du även vissa administrativa uppgifter som är kopplade till rollen som kurator och samverkar med till exempel socialtjänst och BUP.

Vi erbjuder dig ett oerhört omväxlande arbete med utvecklande utmaningar och en möjlighet att bidra till en positiv utveckling för dessa elever. Vi förväntar oss att du tar del av aktuell forskning och att du har intresse och kunskap som kan bidra till utvecklingen av verksamheten och till bra lösningar för eleverna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som har en socionomexamen. Har du en annan utbildning som beteendevetare eller likvärdig utbildning ser vi det som meriterande. Har du också en påbyggnadsutbildning som är relevant för rollen som exempelvis terapeutisk utbildning ser vi positivt på det!

I den här tjänsten är det viktigt att du har erfarenhet av elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer och vi vill att du arbetat med barn och ungdomar i minst tre år. Det är viktigt att du har kunskaper inom lagstiftning som påverkar din roll som kurator. Meriterande för tjänsten är om du tidigare arbetat som skolkurator och har erfarenhet av att arbeta på skola.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och är van att använda IT i ditt dagliga arbete.

För rätt person är det här en utvecklande tjänst där du varje dag får vara med och göra skillnad! Du är en öppenhjärtlig person som har lätt att skapa kontakt och relation med andra. Du gillar att arbeta flexibelt och kan tänka utanför ramar och regler. När det förändras i ditt arbete så ställer du snabbt om. Du är behärskad och kan behålla lugnet även i pressade situationer. Du vill gärna finnas med i beslutsprocessen och vara involverad när vi utvecklar arbetssätt eller metoder.

ÖVRIGT
Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se