merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Behandlingspedagog-natttjänst HVB Nygården

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och du erbjuds ett jobb med spännande utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Humana.

Inom division Barn och unga erbjuder Humana flera HVB och boenden som bedriver omsorg, vård och behandling. Vi tar emot flickor och pojkar med psykosocial och neuropsykiatrisk problematik. Specialiserade enheter för ensamkommande, övergreppsproblematik, självskadebeteende och missbruk finns. Till verksamheterna finns knutet en specialistenhet med egna psykologer, psykiatriker, läkare, specialpedagoger m.fl. kompetenser. Hela landet är vårt upptagningsområde.

Tiangruppen expanderar och vi kommer i februari 2019 öppna en ny enhet, HVB Nygården. Dock är tjänsten aktuell fr.o.m mitten av januari.

HVB Nygården kommer vara en liten, familjär akutenhet för flickor och transsexuella ungdomar, 13-18 år, med självdestruktiva beteenden och känsloregleringsproblematik. Enheten är belägen ca 15 minuter bilfärd från Uppsalas stadskärna.

Vi är ett professionellt vårdteam som arbetar utifrån ett normkritiskt perspektiv vilket tillerkänner varje individs lika värde oavsett kön, könsidentitet eller bakgrund. Samtliga medarbetare har kunskap och insikt i HBTQ-frågor och de sju diskrimineringsgrunderna vilket återspeglas i vårt bemötande och i den fysiska miljön. Tiangruppens målsättning är att hjälpa ungdomar till ett självständigt liv. Behandlingsarbetet ska därför bygga på erfarenhet och kompetens. Vi strävar efter att vara föregångare inom barn och ungdomsvård - de som står för kvalitet, kompetens och omvårdnad.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Arbetet som nattjänstgörande behandlingspedagog kommer bestå av behandlings- och motivationsarbete med ungdomarna utifrån ett salutogent förhållningssätt. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och då främst kognitiv beteende terapi (KBT).

Du har ansvar för att säkerställa skydd och trygghet under natten för ungdomarna som vistas på enheten. Du ansvarar för att stödja ungdomarna med kvälls- och morgonrutiner och kan vid behov finnas som stöd under natten. Du kan även komma att ta emot nya ungdomar och då delvis ansvar för inskrivningsprocessen. En viktig arbetsuppgift är även att följa rutiner kring fastigheten, så som städrutiner, egenkontroller m.m.

Du kommer vara en del av ett sammansvetsat team men under ditt arbetspass kommer du i huvudsak att arbeta själv på enheten med tillgång till jour. Arbetet innebär ibland en tuff psykosocial arbetsmiljö vilket bl.a. kräver en hög stressnivå, stabilitet samt lösningsfokus. Arbetsuppgifterna innefattar även administration som exempelvis journalföring

KVALIFIKATIONER


• Minst utbildad behandlingsassistent, behandlingspedagog, beteendevetare, socionom eller motsvarande (minst 1,5 års relevant eftergymnasial utbildning).
• Erfarenhet av arbete med barn och unga i liknande verksamhet.
• Erfarenhet av KBT och/eller annan relevant evidensbaserad metod.
• DBT är meriterande.
• Goda kunskaper i svenska, tal och skrift.
• God datavana.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs för tjänsten.

Utdrag ur belastningsregistret och misstankeregistret för personal vid HVB erfordras alltid före anställning. Blankett 
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge och Finland som utför omsorgstjänster till över 8 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv”. Läs mer på www.humana.se

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se