merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Bibliotekarie/ informationsspecialist

FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut, är ett av Europas främsta institut för tillämpad forskning inom försvar och säkerhet. FOI är en myndighet under Försvarsdepartementet och vi har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Verksamheten bedrivs på uppdrag av i första hand Regeringskansliet, Försvarsmakten, Försvarets materielverk (FMV) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). På FOI är vi cirka 950 anställda, varav drygt 770 arbetar direkt med forskning och utveckling. Våra kompetenser spänner över hela fältet från naturvetenskap och teknik till samhälls- och statsvetenskap.

Är du bibliotekarie och vill arbeta på vårt forskningsbibliotek? Har du vana vid förvaltningsarbete av bibliotekssystem? Då kanske du vill jobba hos oss!

FOI söker en bibliotekarie till myndighetens forskningsbibliotek. Bibliotekets uppdrag är att stödja myndighetens vetenskapliga informationsförsörjning. Biblioteket har en tvärvetenskaplig profil och tillhandahåller ett brett utbud av databaser och e-resurser.

Arbetsuppgifter

I rollen som bibliotekarie/informationsspecialist är du den som vägleder och utbildar FOI:s forskare och medarbetare i informationssökning. Du administrerar även de digitala resurserna inom biblioteket, som t ex databaser innehållande e-böcker och digitala tidskrifter. I dina uppgifter ingår även att:

Hantera tidskriftsprenumerationer
Sammanställa relevant statistik för bibliotekets verksamhet
Följa upp och förnya avtal, inklusive leverantörskontakter
Medverka i arbetet med upphandling av databaser
Ansvara för fjärrlån av böcker och artiklar
Tjänsten är placerad i Kista men resor ingår i arbetet, bland annat till våra övriga verksamhetsorter.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning i biblioteks- och informationsvetenskap och har minst fem års erfarenhet av biblioteksarbete. Det krävs att du har god erfarenhet av förvaltningsarbete av bibliotekssystem. Om du även har erfarenhet av arbete med elektronisk informationsförsörjning och webbpublicering är det meriterande. Det är positivt om du har erfarenhet av arbete i forsknings- eller specialbibliotek.

I den här rollen behöver du ha känsla för service och trivas med att arbeta självständigt och med planering. Det är viktigt att du har lätt för att knyta kontakter, har god kommunikationsförmåga och kan anpassa ditt förhållningssätt till olika situationer och målgrupper. För att lyckas i ditt uppdrag krävs en god pedagogisk förmåga, en tydlighet i dialog samt att du bidrar till ett gott samarbete. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska såväl som engelska. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med privatliv och föräldraskap. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Ann-Sofi Carlsson. Fackliga företrädare är Fredrik Ringblom (Saco-S) och Jakob Westberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-55 50 30 00). Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 25 november 2018 .

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se