merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Förste forskningsingenjör

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.Sammanfattning
Medicinsk kemi och biofysik söker en förste forskningsingenjör.

Anställningen är heltid och tidsbegränsad till 1 år. Startdatum januari 2019.

Projektbeskrivning
Det aktuella projektet är ett prekliniskt forskningsprojekt av karaktären translationsforskning. Projektet går ut på att studera de molekylära mekanismer som reglerar läkning av strålskador samt kroppens försvar mot infektioner. En stor del av arbetet bedrivs i olika musmodeller där specifika gener är specifikt inaktiverade.

Kompetenskrav
Vi söker dig med doktorsexamen i medicinsk kemi. Du skall vara van att jobba självständigt och kunna hantera alla aspekter av arbete med musmodeller inklusive planering och utförande av experimenten. Du skall ha erfarenhet av att analysera vävnadsprover - morfologiskt och immunohistologiskt, samt att med olika molekylärbiologiska metoder kunna bestämma expressionsnivåer för olika inflammatoriska gener samt gener som är involverade i läkningsprocessen.

Generella kunskaper inom området translationsforskning, särskilt kunskaper rörande olika typer av proteaser och deras roll i olika vävnadomlagringsprocesser, är meriterande. Det är också önskvärt att du kan delta i att utveckla egna experiment för att verifiera olika hypoteser.

Ansökan
Ansökan ska innehålla CV, ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen samt kopior av betyg och intyg. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i Word- eller PDF-format.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. 

Närmare upplysningar lämnas av professor Tor Ny, tor.ny@umu.se.


Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se