merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Postdoktor (2 år) i epigenetik och kromosomspecifik genreglering

Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Institutionen för molekylärbiologi, som tillhör både den tekniskt-naturvetenskapliga fakulteten och den medicinska fakulteten, har en dynamisk och internationell miljö med ca 175 medarbetare från 37 länder.

Institutionens huvuduppgifter är forskning och forskarutbildning, grundutbildning och samverkan med det omgivande samhället. För mer information se www.molbiol.umu.se. Vi söker nu en postdoktor i epigenetik och kromosomspecifik genreglering för anställning under två år med tillträdesdatum 1 januari 2019 eller enligt överenskommelse.


Beskrivning
Vi är intresserade av kromosomspecifika mekanismer för att känna igen kromosomer och reglera genexpression på dessa kromosomer. Vi har tidigare isolerat en gen som kodar för det kromosomspecifika proteinet Painting-of-Fourth (POF), som specifikt binder till kromosom 4 hos bananfluga. Upptäckten att POF är involverad i global reglering av kromosom 4 i bananfluga gav de första bevisen på kromosomspecifika regleringsmekanismer hos icke könskromosomer och öppnar för frågor om kromosomers integritet och även hur kromosomer och kromosomspecifika mekanismer utvecklas. Vår forskning är inriktad på fyra huvudfrågor: (1) Vad styr evolution och funktion av kromosomsspecifika regleringsmekanismer? (2) Hur hittar kromosomspecifika faktorer rätt? (3) Hur finjusteras ett koordinerat genuttryck? (4) Hur bildas och sprids en specifik kromatinstruktur inom och mellan kromosomer?

Du som söker anställningen som postdoktor förväntas utveckla projekt inom området kromosomspecifik genreglering med inriktning mot molekylära mekanismer, evolution och/eller hel-genom analyser. Arbetsuppgifterna kommer att innebära att med genetiska, molekylära och cytologiska tekniker klargöra med vilka mekanismer POF binder till sina målgener i genomet och med vilka mekanismer POF finjusterar genuttryck.   


Kvalifikationer
För behörighet krävs avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom genetik, molekylärbiologi, biokemi eller liknande. I första hand beaktas den som har avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång men om det finns särskilda skäl kan den komma ifråga som har avlagt doktorsexamen tidigare (exempelvis sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter).

Därutöver krävs för anställningen följande kvalifikationer:

- Dokumenterade erfarenheter av molekylärbiologiska tekniker med DNA och RNA.
- Dokumenterade erfarenheter av avancerad fluggenetik.
- Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.
- God samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga

Övriga önskvärda kvalifikationer
- Erfarenheter av ChIP-seq och RNA-seq inkluderande viss bioinformatisk analys.
- Dokumenterade erfarenheter av avancerat cytologiskt arbete inkluderande immunostaining, in situ hybridiseringar och mikroskopi.
 Ansökan
En fullständig ansökan ska innehålla:

- Personlig beskrivning av dig själv och en motivering till varför du söker denna tjänst. Inkludera en frågeställning inom kromosomspecifik genreglering som du är intresserad av att undersöka (max 2 sidor).
- CV med publikationslista.
- Kopia av doktorsexamensbevis och andra relevanta examensbevis.
- Kopia av din doktorsavhandling.
- PDF-kopior av dina tre bästa publikationer.
- Kontaktuppgifter till två eller tre referenspersoner.
- Övriga handlingar du önskar åberopa

Ansökan ska vara skriven på engelska eller svenska. Ansökan görs genom vårt elektroniska rekryteringssystem. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i formaten Word eller PDF. Logga in på systemet och ansök via knappen i slutet av denna sida. Sista ansökningsdag är den 29 november 2018.

För mer information kontakta Jan Larsson, jan.larsson@molbiol.umu.se med e-post-subject “postdoc in epigenetics”.Välkommen med din ansökan!


Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se