merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Två postdoktorala forskartjänster i teoretisk fysik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.
Två postdoktorala forskartjänster i teoretisk fysik vid Institutionen för fysik och astronomi, Uppsala universitet, med start 2018-12-01 eller senare enligt överenskommelse.

De postdoktorala tjänsterna ingår i flera projekt och anslag finansierade av Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, Vetenskapsrådet och Ragnar Söderbergs stiftelse. Sökande förväntas bedriva forskning i teoretisk fysik relaterad till kvantfältteori och strängteori. Forskningsområden av särskilt intresse inkluderar: supersymmetri, AdS/CFT, integrabilitet, spridningsamplituder och gravitationsvågor.

Behörighetskrav: Innehavaren av en postdoktoral forskartjänst måste ha avlagt doktorsexamen i teoretisk fysik eller motsvarande. Främst kommer de i fråga för anställning som avlagt doktorsexamen högst tre (3) år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan examen vara äldre än tre år. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer etc.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Universitetet strävar efter en jämnare könsfördelning bland postdoktorala forskare. Kvinnliga sökande uppmuntras särskilt.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-12-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-11-30.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Henrik Johansson (henrik.johansson@physics.uu.se) eller Maxim Zabzine (maxim.zabzine@physics.uu.se).

Välkommen med din ansökan senast den 25 november 2018, UFV-PA 2018/3759.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se