merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Bibliotekarie

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 400 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Universitetsbiblioteket, som är ett fristående bibliotek inom nätverket Lunds Universitets Bibliotek, är ett tvärvetenskapligt bibliotek med bas i omfattande samlingar av såväl tryckt som elektroniskt material. Biblioteket är också studiecentrum med 500 läsplatser. Universitetsbiblioteket har cirka 100 anställda.Avdelningen för Forsknings- och Studieservice på UB ansvarar för informationsservice, forsknings- och studiemiljö samt hanterar lån.

Avdelningen har två verksamhetsområden för dessa ändamål, Biblioteksservice samt Cirkulation. Anställningen är förlagd till verksamhetsområdet Biblioteksservice, med delvis placering på Internationella Miljöinstitutets bibliotek. Internationella Miljöinstitutet (IIIEE) tillhör Lunds universitet och bedriver sedan 1995 undervisning och forskning i ämnet industriell miljöekonomi. Institutet bedriver ett stort antal externa forsknings- och utvecklingsprojekt och två internationella masterutbildningar.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet är förlagt på två bibliotek - Universitetsbiblioteket samt IIIEE:s bibliotek. På IIIEE arbetar du med att ge stöd och service till IIIEE:s anställda och studenter genom att bemanna biblioteket under dess öppettider, svara på referensfrågor, ge vägledning via personlig kontakt och email, hantera lån, fjärrlån, framplockning, bokuppsättning, ge publiceringsstöd samt granska publikationer, undervisa med kursmoment inom informationssökning och referenshantering samt genomföra plagieringskontroll av bl.a. studentuppsatser. I arbetsuppgifterna ingår även att ansvara för IIIEE:s e-medieportfölj.

På UB består dina främsta arbetsuppgifter i att ge service till bibliotekets användare via bibliotekets Informationstjänst, som består av en virtuell och en fysisk informationspunkt. I servicen ingår informationssökning i bibliotekets kataloger, registrering av in- och utlån, teknisk support med utskrifter, kopiering och nätverk samt användarsupport via telefon, chatt och mail.

 

Kvalifikationer

Du har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan likvärdig utbildning, samt dokumenterad erfarenhet av tidigare arbete på forsknings- eller högskolebibliotek. Då en stor del av bibliotekens användare är internationella är mycket goda kunskaper i både engelska och svenska i tal och skrift ett krav. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med lån, fjärrlån, referensarbete, undervisning, publiceringsstöd och ansvar för e-mediaportfölj. Det är även meriterande om du har erfarenhet av systemen LUBcat eller Lubsearch. Vi söker dig som är självständig, initiativrik, nyfiken och samtidigt stabil och serviceinriktad. Du trivs som allra bäst när du får ge personlig service till bibliotekets användare, oavsett om det är via fysiskt möte i en Informationsdisk, eller via telefon, chatt eller mail. Du tycker om att ha många bollar i luften samtidigt och känner dig bekväm i en internationell, mångkulturell miljö. Du har inget emot att arbeta ensam eller i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Provanställning kan komma att tillämpas.Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se