merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Barnbibliotekarie

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun, är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kultur och fritid ingår i sektor Utbildning och består av tre enheter: kultur & kulturskola, bibliotek samt ungdomsverksamhet.
Kulturhuset Fregatten ligger centralt i Stenungsunds centrum. I Kulturhuset Fregatten ligger bibliotek, galleri, turistinformation, café, Bio Fregatten, konferensverksamhet, kulturskola, ungdomsverksamhet, föreningsservice och Molekylverkstan. Under hela året erbjuds kulturarrangemang, evenemang och utställningar för alla åldrar. Kultur- och fritid tillhandahåller även stöd till föreningar och studieförbund.

Biblioteket omfattar ett huvudbibliotek i Kulturhuset Fregatten och en bokbuss. Biblioteket samverkar med omgivande bibliotek inom "Bibliotek i Väst".

ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med dina kollegor i barnteamet kommer du att medverka i bibliotekets verksamhetsutveckling.
Du ska arbeta utåtriktat i dialog med skolor, pedagoger och andra samarbetspartners både internt och externt. Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att skapa angelägen verksamhet med fokus på barn i åldrarna 6-12 år samtidigt som att du gärna möter besökare i alla olika åldrar och med skilda intressen.

Du tjänstgör på huvudbibliotek och på bokbuss enligt schema. Kvälls- och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.


KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning bibliotekarieexamen, magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

Vi sätter stort värde på personliga egenskaper som engagemang, kreativitet, flexibilitet och samarbetsförmåga.

Du är nyfiken och omvärldsorienterad med vilja att utveckla och lära nytt. Du sätter besökaren i centrum, är initiativrik och har mycket goda IT-kunskaper.

Du har ett stort engagemang och intresse för barn och barnbiblioteksverksamhet, barns läslust samt har erfarenhet av arbete med barn och barnbibliotek. Du har god pedagogisk förmåga och kan tala inför större och mindre grupper.
Erfarenheter av Book-IT och vana att arbeta med sociala medier är meriterande.

B-körkort är önskvärt.


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2018 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se