merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Budgethandläggare - Arbeta med budgetfrågor och myndighetsstyrning

Konsumentenheten, Avdelningen för offentlig förvaltning, Finansdepartementet

Vill du arbeta med budgetfrågor, myndighetsstyrning och resultatuppföljning? Vi kan erbjuda ansvarsfulla och omväxlande arbetsuppgifter i en spännande miljö.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå i att ansvara för enhetens budgetrelaterade arbete och samordna resultatuppföljningen. Du kommer också att ha en central roll vad avser myndighetsstyrningen av Konsumentverket, Allmänna reklamationsnämnden och Fastighetsmäklarinspektionen. I arbetet ingår bland annat att arbeta med den statliga budgetpropositionen, regleringsbrev och prognoser. Du kommer att ha kontakt med andra enheter inom Regeringskansliet och med de berörda myndigheterna.

Du kommer att vara en av 13 medarbetare på konsumentenheten, vars arbetsuppgifter handlar om konsumentskydd, stöd till konsumenter och hållbar konsumtion. Enhetens arbete har en stark EU-anknytning.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringskansliet.se

Din bakgrund
Du har en akademisk examen med samhällsvetenskaplig, gärna ekonomisk, inriktning. Du har flera årserfarenhet av att praktiskt arbeta med den statliga budgetprocessen alternativt med det statliga ekonomiadministrativa regelverket. Det är meriterande med erfarenhet av myndighetsstyrning eller annat arbete i Regeringskansliet och med erfarenhet av statsbudgetsystemet Hermes. Vi ser gärna att du har intresse för frågor som rör konsumenter.

Dina egenskaper
Tjänsten kräver en mycket god analytisk och metodisk förmåga. Du är kvalitetsmedveten, ansvarstagande och uthållig. Du har lätt för att samarbeta och för att snabbt anpassa dig till nya situationer. Arbetet ställer höga krav på förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt. Du har förmåga att arbeta snabbt, noggrant och självständigt även under tidspress. Du behöver kunna kombinera din sakkunskap med regeringens politiska inriktning på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning.

En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Är du intresserad
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, kontakta Sophie Nordström som är enhetschef, på 08-405 42 18. Du är också välkommen att kontakta personalspecialist Jakob Petruson på 08-405 19 58. Fackliga kontaktpersoner är Peter Österberg för SACO och Lotta Nordqvist för ST. Du når dem via Regeringskansliets växel, 08-405 10 00. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 5 januari 2018.


Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Finansdepartementet, som är ett av tio departement, ansvarar för finanspolitiken och frågor som rör finansmarknad, internationellt ekonomiskt samarbete, förvaltningspolitik, län, kommuner och landsting, prognoser och nyckeltal, skatter, spelfrågor samt statens budget.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version