merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Kriminalvårdare Semestervikarier söks till Vänersborg och Uddevalla

Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och anstalter verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.

ARBETSUPPGIFTER
Kriminalvården Vänersborg består av två anstalter, Brinkeberg en sluten anstalt, Östragård en öppen anstalt och häktet i Uddevalla.

Som kriminalvårdare är du den som har den dagliga direktkontakten med våra klienter. Arbetet bedrivs i arbetslag och arbetsuppgifterna innebär bland annat omvårdnadsarbete och säkerhetsarbete och arbete. Som kriminalvårdare har du kontakt med frivården, socialtjänsten, arbetsförmedlingen, psykiatrin, behandlingshem mm. Våra intagna kan ha någon form av missbruksproblem, men också ofta neuropsykiatriska diagnoser och psykiska problem. Vi arbetar med riskreducerande insatser för att minska risken för återfall i kriminalitet och också minska risken för återfall i missbruk. Detta innebär samtal kring värderingar och attityder som styr individens handlande, drogkontroller, visitationer, transporter, permissionsplaneringar, utslussningsplaneringar och frigivningsplaneringar.

KVALIFIKATIONER
•Godkänt slutbetyg från treårigt gymnasium/gymnasieexamen
•Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift
•B-körkort

Önskvärt är eftergymnasial utbildning inom beteendevetenskap, juridik, säkerhet alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Det är en tillgång om du har arbetslivserfarenhet från Kriminalvården. Även relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis från säkerhetsarbete, psykiatri eller annat vård- och omsorgsarbete, är önskvärt.

Vidare ska du ha en fysisk status som medger regelbunden träning och som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

För arbetet som kriminalvårdare är Dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi söker Dig som har en positiv människosyn, empatisk förmåga och kan hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig, stabil och kan sätta gränser. Du ska vara van med att arbeta i en grupp, flexibel och initiativrik.

Vi förutsätter att Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att människan är utvecklingsbar.

Stor vikt läggs vid den personliga lämpligheten och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.


ÖVRIGT
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning.
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.
Supporttelefon för sökande: 0771-101029

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version