merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Sektionschef - R&D Applications Services

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Vad du blir en del av
Vi söker en chef till sektionen R&D Application Services. Inom sektionen arbetar man med förvaltning och verksamhetsutveckling inom IS/IT-området. Sektionen har ett specifikt ansvar för applikationer och metodik kopplat till Mekanik-CAD/PDM, Elektronik-CAD, ILS, Mekanisk Analys och Produktion. Sektionen jobbar med förvaltningen och verksamhetsutveckling på uppdrag av Saabs olika enheter/affärsområden. Inom sektionen arbetar såväl egen personal som konsulter och man nyttjar också strategiska samarbetspartners och leverantörer i sitt uppdrag. Många av leverantörerna är programvaruleverantörer. Sektionen har ett 20-tal medarbetare i dagsläget och verksamheten är spridd i Sverige på ett antal olika Saab siter.Din framtida utmaning
Som sektionschef för R&D Application Services kommer du att ingå i Research and Development Managements ledningsgrupp där såväl strategier som operativ styrning av hela området sker. Utöver ett aktivt personalansvar krävs att du har god hand med leverantörer, både inom tjänste- och applikationsdelen, då många av medarbetarna är konsulter och vissa aspekter runt applikationerna är kommersiella mot leverantörer. Vi söker dig som gillar att arbeta med människor i ett ledarskap som skall utövas på en organisation vars uppgift är att leverera IT-stöd till övrig verksamhet på Saab. Ni tar fram och definierar tjänster för förvaltning av lösningarna och PM3 används som styrmodell. Medarbetarna i sektionen har arbetat länge tillsammans och är mycket kompetenta. En stor utmaning ligger i att tillhandahålla tjänster globalt. 

Den du är idag
För att lyckas i rollen krävs att du är engagerad och vill aktivt leda samt utveckla sektionen, med fokus på att tillvarata och utveckla medarbetarnas olika förmågor och kunskap. Du är en flexibel och pragmatisk person som förstår innebörden av att vara serviceinriktad. Du är lyhörd för din omgivnings krav på dig och din grupp och du är inte rädd för att agera och ta beslut. Vi ser att du som söker har intresse av och har god kunskap inom något av de områden som sektionen ansvarar för. Du är en driven människa som har goda erfarenheter av systemutveckling alternativt förvaltning. Du är ansvarstagande och ser till att det du ansvarar för fungerar och har kvalitet. Du är ingenjör, systemvetare eller motsvarande i botten och utöver din akademiska utbildning har du åtminstone 5 års arbetslivserfarenhet. Om du inte är linjechef idag eller inte tidigare har varit chef så ser vi inte det som ett hinder. Dock skall du har ett intresse för ledarskap och människor. Självklart är ett tidigare chefskap en merit i vår bedömning. Du talar och skriver svenska och engelska flytande.Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 

Om Saab
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Vi är 15 500 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är vi ledande inom många områden och en femtedel av våra intäkter går till forskning och utveckling. Saab är också ett möjligheternas företag. Ett företag där vi ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Men också ett företag som respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version