merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Förskollärare med en stark vilja att utveckla barn och arbetsplats

Barn som upplever utveckling och lärande i sin vardag. Personal som visar engagemang, eget ansvarstagande och kreativitet. En förskola där vi skapar en rolig, trygg och lärorik verksamhet. Välkommen till förskolan Toftaäng! Nu söker vi förskollärare.

I Svärdsjöområdet samarbetar tre förskolechefer kring sju förskolor och pedagogisk omsorg. I vår verksamhet ser vi till att i leken blanda skapande och kreativitet med språk, natur, matematik och teknik tillsammans med barnen. Skog och natur är ett naturligt tillhåll för oss och vi märker att både vuxna och barn mår bra av vind i håret, grenar att bygga med, stenar att klättra på och barr i skorna. Tillsammans skapar vi en rolig, trygg och lärorik verksamhet.

Förskolecheferna arbetar gemensamt i området för att stärka förskolans roll och ser till att personalen träffas i nätverk för att diskutera kvalitet och utveckling, samt för att få byta erfarenheter med varandra. Vi har ett väl fungerande systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljöarbete på förskolorna. Det mycket täta samarbetet och kunskapsutbytet ser vi som en styrka för både personalen och barnen eftersom det ökar måluppfyllelsen och vi-känslan. Nu söker vi fler förskollärare till områdets förskolor!

ARBETSUPPGIFTER

Uppdragets fokus är att varje barn ska få det de behöver för att nå så långt som möjligt i sin utveckling i förhållande till samtliga mål i förskolans läroplan. Som förskollärare har du även ett särskilt ansvar och stora möjligheter att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i samarbete med övriga pedagoger på förskolan. Rent konkret så sker detta bland annat genom:

- nätverk där vi utbyter kunskap och erfarenheter.

- ICDP-vägledande samspel.

- förskollärarmöten med ansvariga förskollärare.

- utvecklingsarbeten, exempelvis mellan förskola och skola.

Vi vill att du som pedagog sätter barnens intresse i fokus och använder dig av detta i arbetet och att du ser den pedagogiska miljön som ett verktyg i barns lärande. Att ha ett nära samarbete med våra vårdnadshavare är också en viktig del i verksamheten. 

TILLRÄCKLIGA KVALIFIKATIONER

- Förskollärarexamen/lärare mot de yngre åldrarna.

Som person vill vi att du är lyhörd, ansvarsfull och tycker om att arbeta i team. Vårt arbetssätt bygger mycket på samarbete, engagemang och utveckling och det är därför viktigt att våra pedagoger trivs och passar i den miljön. Vi vill att du ska kunna driva egna projekt och ha egna ansvarsområden och vi ser det därför som en fördel om du är mål- och resultatinriktad, har analytisk förmåga samt är lojal mot organisationen och vårt viktiga uppdrag.

MERITERANDE KVALIFIKATIONER

- Goda datorkunskaper och erfarenhet av att använda datorn som ett arbetsredskap.

- Erfarenhet av pedagogisk dokumentation som ett verktyg i reflektion med kollegor och barn.

FALU KOMMUN SOM ARBETSGIVARE

För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Befattningarna är tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. 

UPPLYSNINGAR

Förskolechef Toftaäng Erika Ceder 023-862 54, erika.ceder@falun.se

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Anna Blomkvist, 0246-816 31, Lärarförbundet

Monika Andersson, 0246-817 13, Lärarförbundet

Ann Chrona, Kommunal, 010-442 81 69

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, 023-863 36

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version