merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Utvecklingsingenjör inom Additiv tillverkning

Forskningsinstitutet Swerea IVF erbjuder avancerade forsknings- och konsulttjänster inom tillverkningsindustrins kärnområden, med målet att snabbt få in ny teknik och nya metoder i praktisk användning hos våra kunder. Vi arbetar på uppdrag av såväl offentliga institutioner som enskilda företag. Swerea IVF har som huvuduppgift att ta fram, utveckla och införa ny teknik och nya arbetssätt inom en rad branscher med fokus på produkt-, process- och produktionsutveckling. Vi erbjuder även djup kompetens angående materialegenskaper och applikationer för keramer, samt för polymera och textila material. Som medarbetare på Swerea IVF har du unika möjligheter att vara med och utveckla svensk industri på bred front och samtidigt göra avtryck genom konkreta insatser i enskilda företag.

.

Vår verksamhet inom additiv tillverkning växer stadigt och vi söker dig som vill vara med i spetsen och utveckla framtidens tillverkningsprocess. Forskningen baseras på aktuella frågeställningar kring industrialisering och implementering av additiv tillverkning i Sverige. Swerea IVF har en central roll i Sverige vid utveckling av additiv tillverkning och arbetar nära båda industrin och akademin. Vi arbetar med internationella forsknings- och utvecklingsprojekt, utbildning och implementering på företag. 

Vi söker nu en nyfiken och driven medarbetare till gruppen Additiv Tillverkning inom avdelningen Tillverkning. Gruppen utvecklar spetskompetens inom bland annat additiv tillverkning av metalliska och keramiska material samt polymerer. Gruppen arbetar med allt från material till mikrostrukturkaraktärisering, processoptimering, vidareutveckling av befintliga processer och utveckling av nya processer. I vårt nya forskningslabb för additiv tillverkning har vi en rad olika tillverkningsutrustningar för samtliga materialområden samt annan utrustning för hantering och karaktärisering av råmaterial och tillverkade detaljer.

Din roll blir att driftsätta och koordinera olika projekt för våra maskiner för additiv tillverkning i metall och arbeta längs hela värdekedjan, allt från preparering av CAD-filer inför tillverkning till att driftsätta maskinerna samt att arbeta med olika efterföljande processer för att färdigställa de de tillverkade detaljerna. Vi ser gärna att du har goda CAD- och konstruktionserfarenheter och god förståelse för metalliska material. Det är ett spännande och utmanande jobb för dig som vill vara med och utveckla svensk industri, t ex flyg, fordon och kraftindustri. Du kommer att samarbeta med företag och forskargrupper både i Sverige och internationellt. Du kan påverka ditt arbetsinnehåll i hög utsträckning och får stor frihet att vara med och utveckla området. 

Vi vill att du har teknisk utbildning inom maskinteknik/materialvetenskap/konstruktion med magister- eller civilingenjörsexamen. Du har industriell erfarenhet av tillverkningsindustrin, additiv tillverkning och projektledning. Vidare är du van att arbeta självständigt och tycker det är roligt att driva olika små och större projekt samt utveckla ny kunskap för att paketera och förmedla den vidare.

Du är en drivande person som gillar utmaningar, ansvar, högt tempo och brinner för möjligheterna med ny teknik och fokuserar på nyttan för industrin. Som person är du analytisk, utåtriktad, initiativrik, prestigelös och har lätt för att samarbeta. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och kan presentera resultat på ett lättfattligt sätt, både muntligt och skriftligt. 

Tjänsten avser heltid och placering är vid Swerea IVFs huvudkontor i Mölndal.

Vi följer Teknikavtalet Unionen/Sveriges Ingenjörer/Ledarna och alla medarbetare har månadslön.
Överenskommelse om lön och övriga villkor görs i samband med anställningen.

Fackliga representanter är:
Mikael Eriksson (Sveriges Ingenjörer) 031-706 62 99 och Carina Egeman (Unionen) 031-706 60 09.

Kontaktpersoner:
Seyed Hosseini, gruppchef: 031-7066169, seyed.hosseini@swerea.se
Marie Pauli, personalchef: 031-7066093, marie.pauli@swerea.se

Välkommen med din ansökan!

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version