merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Lönechef till Stockholms universitet

Arbetsuppgifter
Tillsammans med personalchefen och två andra sektionschefer kommer du att leda, driva och utveckla Personalavdelningens verksamhet. Som lönechef driver du utvecklingen av löneprocessen , både rent allmänt och I riktning mot ökad digitalisering. Ett viktigt område inom utvecklingsarbetet är att driva och styra kvalitetsarbetet inom lönehanteringen. Utvecklingsarbetet sker i samarbete med användare av lönesystemet, men också med vår systemleverantör. Arbetet förutsätter också ett nära samarbete med Ekonomiavdelningen och andra förvaltningsavdelningar.

Som chef har du en viktig uppgift att utveckla och stödja dina medarbetare i det dagliga arbetet. Du ska också företräda verksamheten i olika sammanhang lokalt på universitetet, men också externt. Du rapporterar till personalchefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Du kommer att ingå i nätverk med lönechefer från de övriga stora universiteten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och gedigen kompetens inom området lön. Du har bred erfarenhet av rådgivning inom lön och anställningsvillkor samt är van att tolka och tillämpa kollektivavtal. För att kunna vara en professionell beställare gentemot systemleverantörer förutsätts du ha goda kunskaper om lönesystem och systemfrågor. För att driva avdelningens arbete framåt är du strategisk och också involverande som chef. Vi söker dig som har erfarenhet av ledarskap och som är en utvecklingsinriktad, engagerad och lyhörd chef med förmåga att skapa ett gott arbetsklimat.

I din roll kommer du att medverka vid utbildningar av olika slag inom dina specialistområden och bör därför vara pedagogisk och kommunikativ. Din samarbetsförmåga kommer att vara viktig då du behöver skapa och behålla goda relationer i en professionell kunskapsorganisation.
Universitetet är en internationell miljö och därför behöver du kunna kommunicera på både svenska och engelska. Det är meriterande om du har goda kunskaper om den reglering som gäller inom det statliga området- och gärna inom universitet och högskolor.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tillsvidare. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning och du ombeds därför lämna löneanspråk i din ansökan. Tillträde enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt. Vi tillämpar provanställning.
Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och som ger likvärdiga möjligheter för alla.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Badenoch & Clark. Närmare information om anställningen och processen lämnas av rekryteringskonsult Maria Uebel, tfn 08-598 982 26, och av personalchef Marie Högström, tfn 08-16 31 77.

Fackliga företrädare
Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet) samt Barbara Pol (SEKO). Samtliga går att nå på tfn 08-16 20 00.

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag den 14 januari.
Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.
Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Personalavdelningen vid Stockholms universitet arbetar med strategiskt och konsultativt stöd till universitetsledningen, institutioner och enheter i frågor som rör tolkning och tillämpning av arbetsrättsliga lagar och avtal. Personalavdelningen svarar också för utveckling av universitetsgemensamma policys och riktlinjer, strategisk chefsförsörjning samt löneadministration och därtill angränsande frågor. Vi är 35 personer som arbetar vid Personalavdelningen och vi behöver nu rekrytera en lönechef till Lönesektionen.

Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. En relation med Stockholms universitet är meriterande oavsett om du är student, forskare eller intressent. Hos oss ger utbildning och forskning resultat. Mer information hittar du på www.su.se

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version