merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Biträdande enhetschef till Språkcentrum, 2 tjänster

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.Arbetsplatsbeskrivning
Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete med många möjligheter.

Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är Sveriges största förvaltning med ca 15 000 medarbetare. Förvaltningen ansvarar bland annat för kommunala grundskolor och gymnasieskolor i Stockholms stad.

Språkcentrum är en intäktsfinansierad enhet inom avdelningen för stöd kring lärande och elevhälsa. Språkcentrum skall, utifrån kommunfullmäktiges uppdrag, mot beställning tillhandahålla modersmålsundervisning och studiehandledning på modersmålet för elever inom samtliga kommunala skolformer.

Språkcentrums verksamhet syftar till att upprätthålla och utveckla barns och ungdomars flerspråkighet samt bidra till ökad måluppfyllelse för elever med annat modersmål än svenska. Verksamheten omfattar idag ca 17 000 elever och undervisningen ges i ett 60-tal olika språk. Vi har ca 420 anställda modersmålslärare. 

Språkcentrums ledning och administration finns för närvarande på tre adresser. Planering för flytt till gemensamma lokaler på Södermalm pågår.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är en närvarande och tydlig ledare med förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Din syn på skolutveckling tar sin utgångspunkt i modern skolforskning och du har ett tydligt fokus på resultat.

Ditt uppdrag är att tillsammans med enhetschef och åtta biträdande enhetschefer leda och utveckla verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv och enhetens vision om att vara den bästa samarbetspartnern.

I uppdraget ingår:

- personalansvar för ca 45-50 modersmålslärare, vilket bland annat innebär personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar
- bedriva ett systematiskt kvalitetsarbete tillsammans med ledningsgrupp och dina medarbetare
- hantera beställningar från skolorna, rekrytera lärare och se till att undervisningen utförs på ett kvalitativt och professionellt sätt
- inspirera och leda medarbetarna i deras arbete mot uppställda mål
- i övrigt, arbetsuppgifter på uppdrag av enhetschef

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och erfarenhet av ledningsuppdrag. Du har erfarenhet av budgetarbete och god IT-vana. Du är lyhörd och har god samarbetsförmåga. Du arbetar på ett systematiskt och strukturerat sätt.

Meriterande är dokumenterad erfarenhet av skolledarskap inom grund- eller gymnasieskola samt rektorsutbildning.

Övrigt
Tjänsten är ett sexårsförordnande inom ramen för en tillsvidareanställning vid Utbildningsförvaltningen.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version