merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Stockholms tingsrätt söker handläggarchef

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med ca 280 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten består av fyra allmänna avdelningar för brottmål, tvistemål och ärenden samt av Patent- och marknadsdomstolen. Målavdelningarna, som består av cirka 45-55 medarbetare, leds av en chefsrådman och en handläggarchef. På målavdelningarna arbetar domare, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. Vid tingsrätten finns också en administrativ avdelning som bl.a. svarar för HR-, ekonomi-, IT- och servicefrågor vid domstolen.

ARBETSUPPGIFTER
Tingsrätten är indelad i fem dömande avdelningar med mellan 40-55 medarbetare. En av avdelningarna utgör Patent- och marknadsdomstolen. På de övriga fyra allmänna avdelningarna handläggs brottmål, tvistemål och familjemål. På varje avdelning finns cirka 15 domstolshandläggare som bereder målen från det de kommer in till domstolen och till dess de vunnit laga kraft. Domstolshandläggarna leds av handläggarchefer. Tingsrätten söker nu en handläggarchef till en av de allmänna avdelningarna.

I ditt arbete som handläggarchef ingår att leda och utveckla arbetet inom handläggargruppen. Du har personalansvar för domstolshandläggarna och genomför medarbetarsamtal och lönesättande samtal. Du ansvarar också för att kompetens-utvecklingsbehov uppmärksammas och tillgodoses. Utöver din chefsroll kommer du att arbeta operativt med målhanteringen.

Du kommer vidare att arbeta med att stödja chefsrådmannen i ledningen och uppföljningen av verksamheten på avdelningen. En viktig del av arbetet är samordningen inom avdelningen avseende bland annat planering av domstolsförhandlingar, personalplanering, rekrytering och introduktion av nyanställda. Samarbete med andra avdelningar och övriga chefer på tingsrätten ingår i arbetet för att på bästa sätt utveckla tingsrättens gemensamma uppdrag.

KVALIFIKATIONER
Du har erfarenhet av verksamhets- och personalansvar eller annan ledarerfarenhet i exempelvis en samordnande roll. Du ska även ha erfarenhet av arbete från relevant roll inom rättsväsendet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som domstolshandläggare.

Du är öppen, drivande, målmedveten och beredd att engagera dig i tingsrättens utvecklingsarbete med hela tingsrättens bästa i fokus. Du gillar att ge service och att lösa problem. Du är ordningsam och har struktur i din vardag. Du är lika snabb på att uppfatta frågeställningar som att utföra prioriterade arbetsuppgifter. Det är viktigt att du har stor förmåga att engagera och entusiasmera medarbetarna. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och är en van datoranvändare.

ÖVRIGT
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version