merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Ekonomiassistent / Servicedesk / Support

Om Bravura:

Bravura är experter på rekrytering inom tjänstemannaområdet och hjälper företag i hela Sverige att tillsätta allt från nyckelpositioner och andra permanenta tjänster till kortare deltidsuppdrag. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter och vi förmedlar jobb både till dig med erfarenhet och till dig i början av karriären. På Bravura brukar vi säga att vi stärker företag genom människor och människor genom jobb. Vår roll är att erbjuda dig jobbmöjligheter och att förenkla för dig som söker jobb via oss. Vi drivs av ett personligt engagemang i varje rekrytering, där dialog, snabbhet och återkoppling är nyckeln till ett lyckat resultat.

Om kunden:

Företaget har tusentals anställda och har sitt huvudkontor i Stockholm. De bedriver sin verksamhet i hela Europa och är en av Europas största koncerner.
Här får du möjlighet att arbeta i en händelserik miljö i ett team där man har roligt på jobbet. Arbetet kan skifta och i utbyte får du värdefulla erfarenheter från ett stort företag och dess processer.

Arbetsuppgifter:

I tjänsten arbetar du med varierade uppgifter inom företagets leverantörsreskontra och service desk. I rollen ger du support såväl internt som externt och hanterar det dagliga inflödet av förfrågningar och ärenden gällande fakturor. I dina arbetsuppgifter ingår inbetalningar, påminnelser, inkasso, clearing av konton, återbetalning och avstämningar. Du besvarar även frågor gällande status på fakturor och genomför ändringar i systemen. Du förväntas ge förstklassig support och erbjuds en varierande roll i ett team med god sammanhållning.

Profil:

• Arbetslivserfarenhet från service eller ekonomi. Meriterande: supportroll och/eller leverantörsreskontra
• Avslutad gymnasieutbildning, gärna inriktning eller fristående kurser inom ekonomi
• Telefonvana, meriterande med god system– och datorvana
• Svenska och engelska

För att lyckas i rollen tror vi att du som söker är en person som vill ta ansvar för ditt eget arbete och driva det självständigt framåt. Du är relationsorienterad och tycker om att ha många kontaktytor. För att trivas i rollen gillar du att ha tempo i ditt arbete och du kan snabbt ställa om efter nya förutsättningar. Du är lösningsfokuserad, har förmågan att ta egna initiativ och du är strukturerad i ditt arbetssätt. Vidare tror vi att du trivs med varierande arbetsuppgifter.

Övrig information:

Det här är en annons där företagets namn inte framgår. Ibland väljer vi eller företaget själva att inte gå ut med namnet. Självklart kommer vi att berätta vilket företag det är. Senast om vi ses på intervju.

Start: omgående
Plats: Stockholm, Solna
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord: ekonomiassistent, service desk, first line, kundservice, ekonomi, support, ekonomisupport
leverantörsreskontra, Stockholm, SAP, SRM, IBX, internsupport, service, reskontra, heltid, IT, administration, system, ekonom

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version