merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Projektledare till Naturvårdsavdelningen

Länsstyrelsen i Västmanlands län är en spännande och trivsam arbetsplats. Få arbetsplatser har en så stor bredd i sin verksamhet. I vår roll som regeringens regionala företrädare ingår att offensivt arbeta med utveckling av för samhället viktiga samhällsfrågor. Vår vision är” I samverkan utvecklar vi det goda och hållbara Västmanland”.

Naturvårdsavdelningens uppdrag är att tillsammans med andra aktörer förvalta, stärka och skydda Västmanlands värdefulla naturmiljöer, växter och djur. Vår uppgift är att värna om den biologiska mångfalden och om människans möjlighet att hållbart nyttja och njuta av naturen. Avdelningens arbete är en viktig del i arbetet med att skapa ett hållbart samhälle och att uppnå de av riksdagen fastställda miljömålen.

Länsstyrelsen har i uppdrag att bidra till enklare vägar till jobb i de gröna näringarna genom att genomföra lämpliga arbetsuppgifter inom bland annat naturvårdsområdet. Satsningen går under arbetsnamnet Gröna Jobb och riktar sig till personer som står långt från arbetsmarknaden.

Arbetsuppgifter Som projektledare för Gröna Jobb kommer du att planera och samordna olika naturvårdsarbeten i fält. I stor utsträckning kommer dessa åtgärder att utföras inom något av länets naturreservat eller i andra områden med höga natur-, kultur och friluftslivsvärden. Du kommer att vara länken mellan Skogsstyrelsen, som ska bidra med arbetslag och Länsstyrelsen samt andra eventuella uppdragsgivare, exempelvis kom­mu­ner och ideella föreningar. En viktig del i arbetet blir att handleda och instruera Skogsstyrelsens arbetsledare och arbetslag. Exempel på åtgärder som kan komma att bli aktuella är olika typer av röjnings- och gallringsuppdrag, skötseluppdrag i ängs- och betesmarker samt enklare inventeringsuppdrag. Det kan även bli aktuellt att handleda tillfällig personal på Länsstyrelsen för enklare arbetsuppgifter, både på kontoret som ute i fält.

Du kommer att ingå en arbetsgrupp som består av reservatsförvaltare och personal som arbetar med åtgärdsprogram för hotade arter.

Kvalifikationer Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning mot praktisk naturvård, inom skogsnäring eller annan relevant utbildning som Läns­sty­rel­sen bedömer likvärdig. Du skaha praktisk erfarenhet av fältarbete inom skogs- eller odlingslandskapet samt erfarenhet och kunskap om olika naturtyper. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba i skyddade områden och av att planera samt administrera naturvårdsåtgärder som exempelvis röjningar. Kunskaper i GIS och erfarenhet av projektledning är också meriterande.

Som person är du positiv, social, trygg och har ett stort intresse av att arbeta med människor. Du har lätt för att både samarbeta med andra och att arbeta självständigt. Arbetet innebär många externa kontakter så du behöver vara bra på att skapa goda relationer och ha en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du delar den statliga värdegrunden och trivs i rollen som myndighetsrepresentant.

Anställning Under förutsättning av erforderliga beslut är anställningen en visstidsanställning på heltid under ett år med goda möjligheter till förlängning. Tillträde enligt överens­kommelse.

Vi erbjuder en bra arbetsmiljö med stimulerande arbetsuppgifter, kompeten­s­utveckling, friskvård och flexibel arbetstid. Länsstyrelsen har en jämställdhets- och likabehandlingsplan och vi välkomnar sökande med olika bakgrund och ålder.

Vill du veta mer kontaktaJohan Wretenberg, avdelningschef för Naturvårds­avdelningen. Fackliga företrädare är Anna Onsten Molander, ST och Pernilla Börjesson, SACO-S. Samtliga når du via vår växel på telefon 010-224 90 00.

Välkommen med din ansökan senast den 14 januari 2018.

Vi undanber oss vänligen alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version