merjobb-logo

På MerJobb kan du söka bland en hel massa platsannonser. MerJobb.com är utvecklad på en kafferast av Clas Rydergren.


« Gå tillbaka till sökresultaten

Enhetschef till enheten för vetenskapens kommunikation

Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.

Till högskolans bibliotek söker vi nu en chef till Enheten för vetenskapens kommunikation. Enheten arbetar med informationsförsörjning till högskolans forskning och utbildning, samt med stöd för att publicera och sprida högskolans forskningsresultat. Inköp och uppföljning av tryckta och digitala informationsresurser, utgivning av doktorsavhandlingar, stöd för annan bokutgivning, registrering av forskningsinformation (DiVA, ORCID), katalogisering och metadatahantering samt bibliometrisk utvärdering är exempel på processer som enheten ansvarar för idag. Enheten är också drivande i flera strategiskt viktiga utvecklingsområden för högskolan: omställningen till ett öppet vetenskapssystem (Open Access/Open Science), samordna stödprocesser för att hantera forskningsdata samt att öka användningen av digitala informationsresurser. Enheten är organiserad i två team. På biblioteket som helhet är vi ca 35 medarbetare och vi ser högskolebiblioteket som en central del av campus och en kreativ mötesplats för högskolans olika verksamheter. Vi vill verka för en öppen, inkluderande och tillgänglig utbildnings- och forskningsmiljö. Att i arbetet utgå från användarnas behov är viktigt för oss.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef rapporterar du till bibliotekschefen och leder arbetet inom enhetens ansvarsområden. Du har personalansvar och gör budgetuppföljning. Enhetschefen ingår i bibliotekets ledningsgrupp och bidrar till utvecklingen av hela biblioteksverksamheten. Du förväntas kunna delta i projekt och nätverk med aktörer inom högskolan och externt, samt bygga långsiktigt goda relationer. Du har ett stort engagemang i frågor som rör den vetenskapliga kommunikationens utmaningar och utveckling, men du kan också se ett helhetsperspektiv inom biblioteket och inom högskolan. Dialog med forskarna är en viktig förutsättning för att enhetens arbete ska lyckas. I ditt ledarskap skapar du sammanhang och tydlighet. Du inspirerar och stöttar medarbetare och kollegor och trivs i ett arbetsklimat där både löpande arbetsuppgifter och utvecklingsfrågor får ta plats.

Kvalifikationer


• Relevant akademisk examen, till exempel inom biblioteks- och informationsvetenskap.
• God ledarkompetens och erfarenhet av chefsuppdrag vid högskola eller universitet.
• Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
• Mycket god samarbetsförmåga.

Som person är du kommunikativ och kan skapa goda relationer samtidigt som du är målinriktad och tydlig. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv för högskolan och har förmågan att se de strategiska utvecklingsmöjligheterna. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen
Anställningen är tillsvidare och omfattar heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Sex månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast 2018-01-08

Ytterligare upplysningar:
Jonas Gilbert, Bibliotekschef, tel: 08-608 40 05
Tomas Englund, Personalhandläggare, tel: 08-608 44 44


Fackliga kontaktpersoner:

SACO: Antonia Ribbing, tel: 070 -602 87 61, antonia.ribbing@sh.se

ST: Jonatan Spejare tel: 08 -608 40 94, jonatan.spejare@sh.se

SEKO: Henry Wölling tel: 08 -524 840 84, henry.wolling@ki.se

Södertörns högskola har gjort ett medvetet medieval för denna rekrytering och vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

För att få mer information om anställningen och för ansökan via högskolans webbplats var vänlig klicka nedan på länken 'Ansök på arbetsgivarens webbplats'

Välkommen med din ansökan!

Läs mer hos Arbetsförmedlingen »

Sök bland platsannonserna


2017 - MerJobb.com - sökbara platsannonser - clas@nic-sys.se - Hetzner version